Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

28. 04. 2013. 21:35 >> 21:35
2

PROIZVOĐAČI

Ili veće subvencije, ili nema mlijeka

Nikšićki i danilovgradski poljoprivrednici zatražili su od Ministarstva poljoprivrede povećanje subvencija za mlijeko za 3 centa i još toliko za koncentrovanu stočnu hranu. Ukoliko Ministarstvo ne prihvati zahtjev, farmeri su najavili da će organizovati protest ispred zgrade resornog Ministarstva u Podgorici 10.maja i obustaviti isporuku mlijeka.

Na sastanku u Nikšiću, farmeri su odbili raniju ponudu Ministarstva da im se poveća otkupna cijena mlijeka za 1 cent u aprilu, maju i junu, navodeći da ne žele socijalu.

Poljoprivrednici svoje zahtjeve pravdaju riječima da se danas na farmama ne može zaraditi od rada i da će sve učiniti kako muzare ne bi završile u klanicama.

Cijena mlijeka se ne mijenja godinama dok stalno rastu troškovi stočne hrane, kao i ostalih materijalnih sredstava, kazali su proizvođači.

 

 

 

Gojko Jovanović, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније