Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

M.L.B.

22. 04. 2024. 16:46 >> 18:28
Čitaj mi:

KOTORSKI ZALIV

Iz mora izvukli tri kubika otpada

U akciji “Čistije more za čistiji život” ronioci su izvadili preko tri kubika otpada iz mora u dijelu kotorskog zaliva kod Prčanja, saopštio je Institut za biologiju mora.

Ove godine Institut za biologiju mora sa prijateljima obilježio je Dan planete Zemlje akcijom čišćenja podmorja, u dijelu kotorskog zaliva ispred Bogorodičinog hrama.

U akciji su učestvovali ronioci i osoblje Instituta za biologiju mora, vatrogasne jedinice Kotor, Portonovi marina, uzgajališta “Luka’s oysters farm” i lokalni ronioci, osoblje i logistika uzgajališta Montefish i DOO "Komunalno" Kotor.

Kako je saopšteno u akciji čišćenja ukupno je učestvovala 21 osoba, od toga 13 ronilaca.

“Priobalno područje je pod najvećim pritiskom i stepenom ugroženosti, s obzirom da se i dalje odlaže otpad sa obale u more, a pri tome ne razmišljajući o posljedicama takvih postupaka. Lokalitet na kojem je sprovedena današnja akcija čišćenja samo je jedan od mnogih u Bokokotorskom zalivu, zbog čega ćemo nastojati da i ubuduće organizujemo ovakve i slične akcije. Još jednom želimo da izrazimo posebnu zahvalnost prijateljima koji su dobrovoljno učestvovali u današnjoj akciji”, saopšteno je iz Instituta za bilogiju mora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније