Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

Б.Б. [ N1 ]

15. 11. 2023. 10:47 >> 10:47

NOVE MJERE UČINKOVITE

Ljubljana ograničila pristup vozilima i smanjila zagađenje vazduha

Ljubljana je ograničila pristup privatnim vozilima i promovisala pješačke zone, a to pomaže da se smanji zagađenje vazduha i podigne sveobuhvatni kvalitet urbane sredine, rekao je za Demostat savjetnik direktora Regionalne razvojne agencije ljubljanske urbane regije Klemen Gostič.

"Grad je zaista preduzeo različite korake da se uhvati u koštac sa ekološkim izazovima i zagađenjem. Iako su i dalje potrebna poboljšanja, možemo slobodno da kažemo da se sa većinom problema uspješno borimo primjenom odgovarajućih mjera", objasnio je Gostič.

On je naveo i da je grad investicijama i unapređenjem infrastrukture javnog transporta ohrabrio građane da koriste automobile, bicikle i druge održive načine transporta.

Višenamjenska (objedinjena) karta pod nazivom Urbana u ogromnoj mjeri je unaprijedila to korišćenje, a polako se širi i flota zelenih autobusa, precizira Gostič.

Sagovornik Demostata ukazuje i na važnost podizanja svijesti i obrazovanja građana o zaštiti životne sredine, ne samo tokom Evropske sedmice mobilnosti, već i generalno sprovodi se niz kampanja podizanja svijesti i obrazovnih programa, kako bi se građani informisali o značaju održivih praksi i smanjenju zagađenja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније