Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

[ M.M.Lj. ]

15. 08. 2023. 08:29 >> 12:06

MRDAK OCJENjUJE

"Sječa borove šume nemoguća bez podrške Opštine i države"

Bivši državni sekretar za ekologiju Danilo Mrdak smatra da je borova šuma u Ulcinju planski isječena i da to nije moglo biti urađeno bez podrške lokalne i državne vlasti. On je u emisiji “Dobro jutro Crna Goro” kazao da je potrebno napraviti kompromis između planova za razvoj zemlje i onoga što ćemo ostaviti budućim pokoljenjima.

Arhitektica i izvršna direktorica ulcinjske NVO MSJA koja se godinama bori za očuvanje Valdanosa Zenepa Lika objavila je na fejsbuku da se jedan od najljepših i prepoznatih pejzaža Ulcinja poznat pod imenom Borova šuma priprema za gradnju.

Mrdak kaže da mu borova šuma izgleda planski isječena i smatra da se to nije moglo napraviti bez podrške Opštine i države.

“Ovo se ne može napraviti bez te podrške. Ovo nije nekome palo na pamet, pa sam uradio. Davno su prošle devedesete i vrijeme lokalnih kabadahija. Ovo je, siguran sam, na neki način, prošlo kroz planove i lokalne i državne”, smatra on.

Naglašava da je nesporna činjenica da Crna Gora mora da se razvija, ali da se takođe mora napraviti kompromis između tog razvoja i onoga što želimo da ostavimo za buduća pokoljenja.

“Da li mi želimo prenaseljenu obalu koju će za 10 godina svi da izbjegavaju ili ćemo da tim turistima ponudimo parkove, kulturno-istorijske spomenike, makar još nešto osim sunca i mora”, kazao je on.

Mrdak ističe da se svi pozivaju na ekologiju u kampanji, a kada dođu na vlast shvate da se mora misliti i o ekonomiji.

“Potrebno je da malo sputamo ekonomiju ne bi li ekologija zaživjela, ali da ekologija pobijedi ekonomiju, nažalost, to se nikada neće desiti”, kazao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније