Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 06. 2015. 12:57 >> 12:49

STIJEPOVIĆ U PORTOROŽU

Da se bolje upoznamo i povežemo

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović ocijenio je da teme i incijative o kojima se raspravlja na Samitu 100 u Portorožu imaju višestruku korist, jer prije svega doprinose bolje upoznavanju i jačanju prijateljskih zemalja jugoistočne Evrope.

 

Naime, Stijepović boravi u slovenačkom gradu Portorožu, gdje se održava Samit 100 poslovnih lidera jugoistočne Evrope na kojem se razmatraju mogućnosti regionalne saradnje u oblasti energetike, turizma, infrastrukture, saobrasćaja i finansijskog sektora.

"Poseban akcenat na Samitu posvećen je ulozi pametnih gradova u regionu koji mogu biti pokretači održivog razvoja. U okviru agende Samita gradonačelnik Stijepović učestvovao je na panelu 'Pametni gradovi za održivi razvoj: Okretanje glavnih gradova regiona ka pametnim inovativnim habovima'.On je tokom svog izlaganja naglasio da teme i inicijative o kojima se raspravlja na samitu imaju višestruku korist jer prije svega doprinose boljem upoznavanju i jačanju prijateljskih odnosa zemalja jugoistočne Evrope, kao i međusobnoj razmjeni iskustava i znanja koja se u određenim oblastima mogu uspješno primijeniti u gradovima regiona", saopšteno je iz PG Biroa.

Gradonačelnik je ocijenio da gradove kao inovativne habove ne treba posmatrati kroz prizmu jednog ili dva konkretna projekta koji podstiču razvoj inovativnih tehnoloških rješenja, već da se oni moraju posmatrati kroz ukupno društveno djelovanje koje ima za cilj stvaranje boljih uslova za obrazovanje, kulturni, privredni i društveni razvoj.

"On je na kraju izlaganja zaključio da gradonačelnici regiona, vođeni idejom „misli globalno, djeluj lokalno“, imaju dodatnu obavezu da inovacijama u sopstvenom radu pruže podršku pametnim inovativnim habovima od kojih se očekuje da rezultatatima svog rada doprinesu povećanju kvaliteta života građana", istakli su iz PG Biroa.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније