Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 11. 2014. 08:24 >> 08:21
4

KARIM RAŠID

U Budvi pronašao Majami i Veneciju

Poznati svjetski dizajner Karim Rašid kazao je da mjesta kao Budva stimulišu i inspirišu čovjeka, te da za razliku od Venecije, gdje je sve jako zatvoreno i zaglavljeno u vremenu, voli mješavinu koja se vidi u metropoli crnogorskog turizma.

  

Navodeći kako cijeni istoriju Budve, on je rekao da Budva ima poseban duh, te da mu je zadovoljstvo da ostavi lični pečat na taj grad, dajući novi vizuelni identitet gradu.

Budva je, kako je rekao, posebna mješavina starog i novog, mora i planina što je čini jednim posebnim mjestom.

"Ovdje sam osjetio malo Majamija, Stari grad ima nešto od duha Venecije, ali me grad na neki način podsjetio i na Tel Aviv", kaže za Portal Analitika industrijski dizajner i arhitekta, Karim Rašid.

Podsjećamo, on je na poziv gradskih vlasti  Budve došao da kreira vizuelni identitet crnogorske prijestonice turizma. Ugledni dizajner kaže da je na njega poseban utisak ostavilo to što u gradu paralelno egzistira tradicionalno i moderno.

"Vidio sam neka veoma moderna i urbana zdanja, a s druge strane tu je i ljepota kulture stare više od 2000 godina. Mislim da ovakva mjesta stimulišu i inspirišu čovjeka. Za razliku od Venecije, gdje je sve jako sve zatvoreno i zaglavljeno u vremenu, ovdje osjetite jednu specifičnu mješavinu. Mislim da Budva posjeduje poseban duh", rekao je on.

Ističe da je poziv da dođe u Budvu prihvatio sa oduševljenjem, jer je, kako kaže, veoma vezan za ovu kulturu. 

"Posljednji put sam bio ovdje prije osam godina i interesovalo me da vidim da li se grad za to vrijeme promijenio. Zaista, ništa mi ne bi pružilo više zadovoljstva nego da ostavim svoj lični pečat u Budvi. Ne samo zbog sopstvenog ega, već zbog želje da pomognem ovoj kulturi, da doprinesem poboljšanju biznisa, tako što ću, nadam se, novim vizuelnim oblikovanjem Budve učiniti da ona postane atraktivnija turistička destinacija. Želim da osjetim da doprinosim energiji ovoga grada, životu u njemu, energiji ljudi koji tu žive", kaže Rašid.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније