Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 06. 2014. 15:03 >> 20:16

SVETI MJESEC

Čestitke povodom Ramazana

Predsjednik Skupštine Crne Gore i Parlamentarne skupštine OEBS-a Ranko Krivokapić uputio je, povodom početka mjeseca Ramazana, svim vjernicima islamske vjeroispovjesti u Crnoj Gori i reisu islamske zajednice Rifatu Fejziću, telegram čestitku.

 

 

"Želim da vam sjutrašnji početak islamskog Svetog mjeseca Ramazana donese dobro zdravlje, porodični mir i sreću, te da okupljeni sa svojim bližnjima dodatno osnažite tople ljudske vrijednosti", navodi se u čestitki Krivokapića.

Praznici su, kako je istakao, vrijeme kada se trebamo okupiti oko univerzalnih vrijednosti, kao što su solidarnost i briga o bližnjima, kao i pomoć onima koji je trebaju.

"Neka vaše porodice budu izvor plemenite energije koja će vas krijepiti i davati snagu za borbu sa životnim izazovima. Posebna vrijednost i temelj Crne Gore je njena harmonija suživota različitosti i međusobnog poštovanja", navodi se u telegramu Krivokapića.

Ministar za ljudska i manjinska prava, Suad Numanović, čestitao je sjutrašnji početak mjeseca Ramazana reisu islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Fejziću kao i svim vjernicima.

“U ime Ministarstva i u svoje lično ime upućujem srdačne čestitke, s uvjerenjem da će ovaj praznik donijeti duhovnu obnovu, koja vodi iskrenom preobražaju, pravdi, dobru i opštem napretku”, kaže se u saopštenju.

Numanović je građanima islamske vjeroispovjesti poželio da praznik provedu u vjerničkom i porodičnom okruženju, da budu ispunjeni srećom i zadovoljstvom.

“Ujedno vjerujem da će mjesec Ramazana doprinijeti stvaranju atmosfere međusobnog uvažavanja, jačanja duha zajedništva i suživota različitih vjera i kultura u Crnoj Gori”, kaže se u čestitki.

Predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović čestitao je početak mjeseca Ramazana reisu Islamske zajednice Rifatu Fejziću i svim pripadnicima islamske vjere u Crnoj Gori i dijaspori.

„Ramazan je mjesec Božje milosti, oprosta grijeha, mjesec udjeljivanja sadake i dobročinstava, mjesec sveopšte dobrote i solidarnosti. Budimo solidarni i suosjećajni jedni prema drugima, jer to je najviši stupanj pobožnosti zbog kojeg nam je i propisan post, da bi se sit čovjek sjetio gladnih i da bi imućni ljudi brinuli o siromašnim i nemoćnim”, naveo je Husović.

On je podsjetio da je Ramazan blagost koja čovjeku ispuni srce, navodeći da post omogućava da se zajedničkim iftarima i molitvama učvrste bratske veze i da se složno radim za dobro svakog čovjeka i napredak cjelokupnog društva.

“U svoje lično ime i u ime Bošnjačke stranke, svim pripadnicima islamske vjere, u Crnoj Gori i dijaspori, čestitam početak mubarek mjeseca Ramazana, uz želju da ga u zdravlju i rahatluku provedete“, kaže se u čestitki.

„U ime Liberalne partije i svoje lično ime, svim građanima i građankama Crne Gore islamske vjeroispovjesti, kao i predstavnicima Islamske zajednice Crne Gore, čestitam Ramazan- mjesec posta. Uz iskrene želje da sveti mjesec pomirenja i Božije milosti provedu u slozi i ljubavi sa najbližima i istraju u svojim u plemenitim mislima i djelima“, navodi se u čestitki predsjednika LP Andrije Popovića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније