Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 06. 2014. 11:49 >> 11:50
2

ĆATOVIĆ PORUČILA

Orden veliko priznanje meni i Kotoru

Gradonačelnica Kotora, Marija Ćatović kazala, je da je Orden viteza italijanske zvijezde koji je dobila od italijanskog predsjednika Đorđa Napolitana, veliko priznanje za nju i za taj primorski grad.

 

Ćatović je Orden uručio ambasador Italije, Vićenco Del Monako na svečanosti u Podgorici prije dva dana.

„Velika mi je čast i zadovoljstvo što mi je italijanski predsjednik Đorđo Napolitano dodijelio ovako visoko odličje. To nije priznanje samo meni već i Opštini i našem gradu. Odlikovan je i Kotoranin Pavo Peruđini iz zajednice Italijana što pokazuje da oni vrednuju ono što mi radimo u Kotoru na povezivanju naših naroda“, kazala je ona.

Ćatović je rekla da je i prije njenog dolaska na funkciju gradonačelnice, radila na povezivanju dva naroda kao kao predsjednica Žena Mediterana sa sjedištem u Đenovi i Jadranskog euro-distrikta u Kampomarinu.

„Peruđini je ponajprije uradio mnogo da se povežu dvije države i njihovi narodi, a mi ćemo se i dalje zalagati koliko je moguće na razvijanju dobrosusjedskih odnosa. Nećemo rušiti što nam je ostavljeno nego čuvati i nadgrađivati, a eto nismo bili dobri domaćini ni kada su u pitanju bedemi. Dobra održanost kulturnih spomenika preduslov je valorizacije. Tu smo da podržimo sve koji rade za dobro ovog grada, pa tako i za zajednicu Italijana koja ovih dana radi na restauraciji mletačkog znamenja u gradu“ – kazala je za Radio Kotor Ćatović. 

Orden italijanskog predsjednika dodjeljuje se od 1947. godine stranim državljanima za poseban doprinos italijanskoj kulturi. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније