Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

30. 03. 2024. 13:17 >> 13:42
Čitaj mi:

Studenti iz regiona gostuju na UDG

Mladi iz okruženja zainteresovani za studije u Crnoj Gori

Na Univerzitetu Donja Gorica je 27. i 28. marta uspješno realizovan događaj “Horizont mogućnosti – Info dani na UDG”, kojem je prisustvovalo oko 2.000 posjetilaca, od kojih preko 200 iz regiona, navode sa Univerziteta Donja Gorica.

Posjetioci su uglavnom bili učenice i učenici srednjih škola, al ii nastavnici i šira društvena i stručna javnost.

"Primarni cilj događaja bio je da pruži sveobuhvatan uvid u ponudu studijskih programa i kulturu kampusa univerziteta. Iznenađenje na događaju je bilo izuzetno interesovanje mladih ljudi iz regiona za studije u Crnoj Gori. Obilježen je diskusijama, razgovorima, idejama, inicijativama ali i izuzetno pozitivnom atmosferom. Profesori, saradnici, istraživači i studenti su bili dio timova domaćina na UDG, koji se potrudio da se svaki posjetilac osjeća dobrodošlo. Svaki fakultet je imao svoj štand za kojim su profesori, asistenti ali i studenti objašnjavali programe koje nude, mogućnosti istraživanja i puteve karijere u okviru studijskih programa. Budući studenti su direktno komunicirali sa profesorima i asistentima, steknuvši iz prve ruke informacije o oblastima koje ih zanimaju", navodi se u saopštenju.

Posjetioci su imali priliku da vide određeni broj modernih Laboratorija koje se koriste na UDG-u (poput superračunarstva, virtuelne stvarnosti, 3D laboratorije, Laboratorije za prehrambenu tehnologiju bezbjednost hrane i ekologiju, Preduzetničko gnijezdo, simulator vožnje i sl.) kao i poseban set savremenih tehnologija i njihovu primjenu u visokom obrazovanju, eksperimenata ali i da razgovaraju o nekim budućim vidovima saradnje, trendovima u obrazovanju, profesijama, znanjima i vještinama.

"Ono što je izazvalo veliko interesovanje kod posjetilaca jesu i informacije o značajnom broju studentskih razmjena koje UDG pruža, kao i o mogućnosti sticanja zajedničke diplome sa svjetski priznatim univerzitetima: Arizona State Univerzitet, Sjedinjenje Američke Države, Instituto Politécnico de Bragança, Univerziteta Braganca, Portugal, Univerzitet Beijing Union, Kina i Međunarodno hotelijerstvo i menadžment, Vatel, Francuska", piše u saopštenju.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније