Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

19. 03. 2024. 14:03 >> 14:29

APEL NADLEŽNIMA

Lakićević: Neophodne hitne izmjene Zakona o bezbjednosti saobraćaja

Odbornik Nove srpske demokratije u Skupštini opštine Bar, Branimir Lakićević, apelovao je na nadležne iz resora saobraćaja da se što hitnije usvoje izmjene postojeće zakonske regulative u oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima. On se oglasio saopštenjem povodom velikog broja saobraćajnih nesreća na crnogorskim putevima u kojima često stradaju mlade osobe.

Lakićević je podsjetio da u mnogim zemljama Evropske unije osoba sa navršenih 18 godina ne može apsolutno samostalno da upravlja motornim vozilom do svoje 21. godine, već samo u pratnji suvozača punoljetne osobe koja ima staž vozača izvjesni broj godina i koja nikada nije imala saobraćajne prestupe.

"Takođe osobama od 18 do 21 godine života se zabranjuje upravljanje motornim vozilom poslije 22 časa. Tako je u Sloveniji uveden šestomjesečni program dodatne obuke za vozače-početnike koji svaki vozač mora da prođe i kojim se upoznaje sa sopstvenom vožnjom, svojim sposobnostima, opasnostima na putevima i predviđanjima rizika u vožnji, a učešće na programu je neophodno radi produženja važnosti vozačke dozvole. Sve to doprinijelo je da se u Sloveniji značajno smanji broj saobraćajnih nesreća u kojima učestvuju mlade osobe, a time poveća sveukupna bezbjednost svih učesnika u saobraćaju", navodi odbornik.

Poručuje da je krajnje vrijeme da usvojimo sve dobre primjere u cilju povećanja bezbjednosti u saobraćaju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније