Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

13. 03. 2024. 14:39 >> 14:43
Čitaj mi:

REAGOVANJE

GA: Novinarima na djelu ukazati poštovanje i pažnju

Iz Građanske alijanse reagovali su na jučerašnju situaciju kad su novinari skoro 11 sati čekali ispred Vlade crne Gore, čekajući da se završi izbor v.d. direktora Uprave policije, poručivši da neprihvatljivo ponašanje prema novinarima nije izdvojen slučaj.

"Novinari su često suočeni sa nepoštovanjem, neadekvatnim odnosom, pa i napadima, što predstavlja ozbiljan problem za slobodu medija i demokratiju uopšte. Dodatno, lošem položaju novinara doprinose i nedovoljno visoke zarade, nestabilnost, te različiti pritisci kojima su izloženi, a koji ugrožavaju poštovanje prinicipa medijske etike i profesionalnosti", piše u saopštenju. 

 

Iz GA su podsjetili zvaničnike, funkcionere i nadležne institucije da nije dovoljno samo deklarativno kroz objave, saopštenja i obraćanja poštovati ovu značajnu profesiju, već kada imaju priliku kao što je bila ova od sinoć, na djelu im ukazati osnovno poštovanje i pažnju.

"Na taj način daćemo na značaju medijskoj sceni, unaprijediti medijsko okruženje i profesionalnost, što će sigurno dovesti do poboljšanja kvaliteta medijske scene i sloboda u Crnoj Gori", poručuju iz GA. 

Sa druge strane, pozvali su i novinare da i sami kroz unapređenje sopstvene profesionalnosti i objektivnosti, utiču na unapređenje integriteta ove profesije i da međusobnim uvažavanjem i saradnjom poboljšaju položaj novinara i medija u Crnoj Gori.

"Novinari su jedni od važnih nosioca i ključnih čuvara demokratije i našim poštovanjem i čuvanjem ove profesije, čuvamo naše demokratske principe i izgradnju otvorenog i transparentnog društva", zaključuje se u saopštenju GA. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније