Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

01. 03. 2024. 14:16 >> 14:23
Čitaj mi:

VLADA

Osnovan Direktorat za zaštitu i jednakost OSI, na čelu Irena Rakočević

Direktorat za zaštitu i jednakost lica sa invaliditetom uspostavljen je u Ministarstrvu ljudskih i manjinskih prava, a imenovana je vršiteljka dužnosti generalne direktorice Direktorata, mr Irena Rakočević, saopšteno je iz resora.

Kako navode, u Direktoratu za zaštitu i jednakost lica sa invaliditetom između ostalog, vršiće se poslovi koji se odnose na izradu predloga zakona i podzakonskih akata koji se odnose na položaj lica sa invaliditetom i zaštitu od diskriminacije, zaštitu ljudskih prava i jednakost lica sa invaliditetom, ako ta zaštita nije u nadležnosti drugih ministarstava, kao i zaštitu od diskriminacije lica sa invaliditetom.

Fokus Direktorata, prema njihovim riječima, biće praćenje razvoja pravne tekovine EU i međunarodnih standarda u dijelu koji se odnosi na zaštitu ljudskih prava i sloboda lica sa invaliditetom, sa akcentom na praćenje implementacije preuzetih obaveza i primjene standarda iz ove oblasti.

“Direktoratu za zaštitu i jednakost lica sa invaliditetom pripadaju poslovi na izradi analiza, informacija i izvještaja za potrebe državnih organa i tijela o stanju ljudskih prava i sloboda lica sa invaliditetom koja nijesu u djelokrugu drugog organa, kao i realizacija projekata finansiranih sredstvima međunarodnih organizacija i iz budžeta Crne Gore, a koji su iz djelokruga rada Direktorata i izvršavanje obaveza koje proizilaze iz međunarodnih sporazuma koji se odnose na praćenje mjera antidiskriminacione politike”, naveli su iz resora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније