Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Milica Kapa, TVCG

28. 02. 2024. 07:13 >> 07:15
15

NAPAD NA PROFESORA

Dječak četvrti put mijenja školu, roditelji protiv, Savjet zabrinut

Javnost je šokirana snimkom iz podgoričke osnovne škole Savo Pejanović, na kojem se vidi fizički napad učenika devetog razreda na nastavnika. Učeniku će, nakon incidenta, biti izrečena vaspitna mjera - premještaj u drugu školu. Biće to četvrti put da djecak mijenja školu, s čim njegovi roditelji nijesu saglasni. Jesu, međutim, u Savjetu roditelja i ne kriju zabrinustost.

Snimak koji se prethodnih dana pojavio u medjima, a na kojem se učenik devetog razreda Osnovne škole „Savo Pejanović“ fizički sukobio s nastavnikom, šokirao je javnost, ali i roditelje. Nakon sastanka s direktoricom ne kriju zabrinutost.

“Nije dobro da nam se to dešava. Mi kao roditelji moramo s djecom da razgovaramo, da utičemo na djecu... Ne može škola da ih vaspitava. Moramo kući da radimo s njima. To je naša sveta dužnost”, kaže Mileta Milačić iz Savjeta roditelja OŠ „SavoPejanović“.

“Od kako smo u Savjetu roditelja nijesmo imali takav slučaj. Ovo je prvi slučaj koji imamo i nadamo se posljednji. Direktorica nam je prezentovala šta je uradila po pitanju spornog slučaja. Prikupila je sve informacije i čeka se ministarstvo prosvjete”, kaže Dragan Drobnjak iz Savjeta roditelja.

A koje informacije je prikupila direktorica Milja Božović i kako komentariše ovaj slučaj, nijesmo mogli da saznamo jer nije odgovarala na poruke i pozive TVCG. Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, iz škole su ih obavijestili da su učeniku devetog razreda izrekli vaspitnu mjeru premještaj u drugu školu, nakon čega je Ministarstvo obrazovalo Komisiju, koja odlučuje o izvršenju vaspitne mjere. Roditelji učenika, kako se navodi, nijesu saglasni s premještajem.

 S druge strane, Savjet roditelja jeste.

“Treba uključiti socijalnu službu da donese odluku da li je ta mjera dobra za školu u koju dolazi takav đak to je već na ministarstvi prosvjete i institucijama”, kazao je Drobnjak.

 A gdje će dječak biti premješten gotovo da je izvjesno. Jedna od četiri obrazovno-vaspitneustanove, čiji naziv Ministarstvo nije željilo da otkrije, odgovorila je Komisiji da ima mjesta za prijem. To će biti četvrti put da taj učenik mijenja školu.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније