Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

30. 01. 2024. 14:51 >> 15:06
2
Čitaj mi:

JEDNOGLASNA ODLUKA

Božović ponovo rektor Univerziteta Crne Gore

Aktuelni rektor Univerziteta Crne Gore Vladimir Božović jednoglasno je reizabran za rektora UCG za mandatni period od 2024. do 2027. godine

Božović je reizabran postupkom tajnog glasanja, na danas održanoj sjednici Upravnog odbora UCG, kojom je predsjedavala Rajka Glušica, saopšteno je iz Univerziteta Crne Gore (UCG).

Božović se, kako je saopšteno iz Univerziteta, predstavio programom rada koji pored objektivno ostvarivih, sadrži i, kako je naveo, ciljeve koji nisu lako dostižni.

"Međutim, duboko vjerujem da je to „provirivanje“ u ono što ponekad ne doživljavamo realnim zapravo glavni zamajac napretka kako pojedinca, tako i važnog društvenog sistema poput univerziteta“, naveo je Božović.

Iz UCG-a su kazali da se Božović na sjednici i u "sportskom žargonu" izjasnio da je spreman da ostavi "srce na terenu".

"Članovi Upravnog odbora UCG su pozdravili pozitivne i vidljive rezultate rada u pogledu razvoja Univerziteta Crne Gore u dosadašnjem mandatu rektora Božovića, kao i njegov ponovni izbor za rektora", navodi se.

Naglasili su da su članovi bili upoznati i sa Programom rada za naredni period, koji su prethodno podržali članovi Senata UCG, kao najvišeg akademskog tijela, koje pored rektora, kako su naveli, čine prorektori, predstavnici akademskog osoblja i predstavnici studenata.

"Njegov cilj je, kako je istakao, da radi na snaženju povjerenja u obrazovanje, nauku, kulturu, akademske vrijednosti, te da se jasnije definiše pozicija koju jedini državni, ali i najveći univerzitet treba da ima u našem društvu", istakli su u saopštenju.

Iz UCG-a su pojasnili da prema izvještaju Izborne komisije za sprovođenje postupka za izbora rektora Univerziteta Crne Gore, za mandatni period 2024-2027. godine, Božović bio je jedini kandidat po raspisanom Konkursu.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније