Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

27. 01. 2024. 12:31 >> 12:34

GRAĐANSKA ALIJANSA

Odali počast Srđanu Aleksiću koji je braneći drugog izgubio život

U znak sjećanja na hrabrog mladića Srđana Aleksića, nevladina organizacija Građanska alijansa, danas je položila cvijeće na Bulevaru u Podgorici koji nosi njegovo ime i tako mu odala počast.

Kako piše na mreži "X", na ovaj način, podsjetili su na vrijednosti solidarnosti i tolerancije na koje nas njegova žrtva i danas podsjeća.

"U cilju obilježavanja 31. godišnjice smrti Srđana Aleksića, Građanska alijansa je u saradnji sa Radio Televizijom Crne Gore, organizovala emitovanje filma „Krugovi“, a koje će se realizovati u subotu 27. januara u 20 sati na prvom programu RTCG", navode iz Građanske alijanse.

Na ovaj način želimo da odamo počast mladom heroju Srđani Aleksiću, koji je braneći svog sugrađanina druge nacionalnosti, izgubio svoj život.

"Zato je danas ostao simbol pomirenja, solidarnosti i međusobnog poštovanja i prihvatanja", poručuju iz Građanske alijanse.

Podgorica je u julu 2013. goine dobila Bulevar  Srđana Aleksića. Tako čuvamo uspomenu na herojski čin mladića iz Trebinja, koji je 1993 . godine ubijen braneći svog sugrađanina Alena Glavovića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније