Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

А.Б. [ Portal RTCG ]

11. 12. 2023. 18:23 >> 18:32

MINISTAR LjUDSKIH PRAVA

Đeka u Ženevi: Nastavićemo da radimo na promociji ljudskih prava

Crna Gora afirmiše svoju posvećenost da nastavi da odlučno radi na sistemskoj zaštiti i promociji ključnih principa demokratije, vladavine prava i ljudskih prava u zemlji, ali i inostranstvu, kazao je ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka u Ženevi.

Đeka je učestvovao u sjedištu UN u Ženevi na događaju na visokom nivou, provodom obilježavanja 75-godišnjice od usvajanja Univerzalne deklaracije za ljudska prava.

Đeka je istakao da će Crna Gora jačati nacionalne institucije za ljudska prava, posebno Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore u skladu sa Pariskim principima, intenzivirati napore u borbi protiv svih oblika diskriminacije, posebno protiv ranjivih i marginalizovanih grupa, uključujući žene, djecu, osobe sa invaliditetom, manjine, starije osobe, LGBTIQ+ osobe i dalje reformisati pravosuđe kako bi se osigurala njegova nezavisnost, integritet, odgovornost i nepristrasnost.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније