Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

М.М.

18. 11. 2023. 12:30 >> 12:30

ŠĆEKIĆ

Prioritet izgradnja novih studentskih domova

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade Dragoslav Šćekić kazao je, povodom Međunarodnog dana studenata, da će u saradnji sa ostalim nadležnim ministarstvima i institucijama učiniti maksimalno zalaganje da se u budžetu za 2024. godinu opredijele sredstva za izgradnju dodatnih studentskih domova.

Povodom Međunarodnog dana studenata potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih, Dragoslav Šćekić, sastao se sa predstavnicima Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore.

Predstavnici SPUCG, zahvalili su potpredsjedniku Šćekiću na pozivu, a zatim su predočili probleme sa kojima se suočavaju u kontinuitetu, sa posebnim akcentom na gorući problem usled nedostatka smještajnog kapaciteta u studentskim domovima i pored ispunjavanja svih uslova prilikom apliciranja za iste, potencijalnim metodama za njihovo rješavanje, te planovima za unapređenje njihovog položaja u svim segmentima moguće zastupljenosti.

Predsjednik Studentskog parlamenta UCG, Andrej Vukčević, zahvalio se na prijemu i tom prilikom predočio probleme, kao i očekivanja studenata u budućem periodu u pravcu poboljšanja njihovog statusa i funkcionisanja.

Između ostalih tema najviše je izrazio interesovanje za pitanja koja se tiču, izgradnje novih domova za studente i prostor na kojima bi se mogli naći uz pomoć Univerziteta Crne Gore, kao i renoviranje postojećih.

Takođe, predsjednik SPUCG Vukčević osvrnuo se i na Strategiju o mladima, gdje misle da bi Studenstski parlament trebao imati veću zastupljenost, a zatim i na izmjene i dopune Zakona o mladima, omladinskim organizacijama u okviru fakulteta, privremeno povremenim poslovima za studente, bolji način zaposlenja kroz program Stručnog osposobljavanja nakon završenog fakulteta i dodatno organizovanje i mogućnosti studentskog sporta.

Šćekić je izrazio zadovoljstvo što ima priliku da ih ugosti na Dan studenata i uvjerio da će u saradnji sa ostalim nadležnim ministarstvima i institucijama učiniti maksimalno zalaganje da se u budžetu za 2024. godinu opredijele sredstva za izgradnju dodatnih studenstskih domova.

Istakao je da će sa pozicije potpredsjednika Vlade kroz svoj resor demografije i mladih, a svakako i sa pozicije ministra sporta, učiniti sve kako bi se položaj studenata izdigao na visočiji nivo i stvorili kvalitetniji uslovi za studiranje.

Kako se trenutno radi na izmjenama i dopunama Zakona o mladima, Šćekić je izrazio spremnost i želju da zajedno sa predstavnicima SPUCG ponovo organizuje radni sastanak u širem formatu, kako bi kroz zajedničke sugestije i ideje došli do adekvatnih zakonskih rješenja, a na obostrano zadovoljstvo.

Sastanku su prisustvovali i Filip Vujović, student povjerenik UCG, Vedran Vujisić, član Skupštine SPUCG, Tijana Đerić, članica Skupštine SPUCG.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније