Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

18. 11. 2023. 10:39 >> 10:40

RADOVI VRIJEDNI 4,5 MILIONA

Počela rekonstrukcija puta Jasenovo polje – Vidrovan

Zvanično je počela rekonstrukcija dionice puta Jasenovo polje – Vidrovan na magistralnom putu Nikšić-Plužine. Početku radova prisustvovali su ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović i direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva saobraćaja vrijednost ugovorenih radova je 4,5 miliona eura, a rekonstrukcija puta biće završena do novembra 2024. godine.

„Rekonstrukcijom ove dionice puta značajno će se unaprijediti veza sa Plužinama i Šavnikom, odnosno Žabljakom, kao i sa susjednom državom Bosnom i Hercegovinom. S obzirom na značaj ovog međunarodnog puta, pored radova koji se trenutno izvode, u narednom periodu na putnom pravcu Nikšić-Šćepan Polje planirana je izgradnja novog mosta preko rijeke Tare kao i novog dijela puta od „Paklica“ do novog mosta u dužini od oko 2,5 kilometara“, rekao je Radulović.

Direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović je kazao da je ova dionica puta kategorisana kao važan putni pravac.

“Nadležne institucije će uložiti napore da se rokovi koji su zadati, a u direktonoj su vezi sa realizacijom ovog projekta, ispoštuju u cjelosti’’ rekao je Vuksanović u toku današnje radne posjete.

Ministar Radulović je kazao da rekonstrukcija obuhvata izgradnju potpornih konstrukcija, rekonstrukciju dvije raskrsnice, novi asfalt, ugradnju nove saobraćajne signalizacije i sistema pasivne bezbjednosti saobraćaja uz širenje postojećeg puta u ukupnoj dužini od 5,5 km.

Radulović je poručio da Ministarstvo saobraćaja i pomorstva u saradnji sa Upravom za saobraćaj planira rekonstrukciju drugih dionica od Nikšića do granice sa BiH, od Nikšića prema Danilovgradu, te završetak puta Čevo-Nikšić, što će uz završetak radova na dionici Nikšić-Kuside, omogućiti bolju povezanost Nikšića sa drugim dijelovima države i sa državama regiona.

Tokom posjete Nikšiću ministar Radulović se sastao sa predsjednikom Opštine Markom Kovačevićem i predsjednikm SO Nemanjom Vukovićem.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније