Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Вања Ракоњац, ТВЦГ

14. 11. 2023. 07:34 >> 07:26

PROFESIONALNI PARA-STRIJELAC

Nakon niza uspjeha Milan priželjkuje Paraolimpijske igre

Milan Đinović nije ni slutio da će streljaški klub "Berane" postati njegova baza za prevazilaženje zdrastvenih teškoća i stvaranje velikih uspjeha. Trijumfi koje je postigao donijeli su mu desetu poziciju na evropskoj, i petnaestu na svjetskoj rang listi para-strijelaca. Sada je njegov cilj odlazak na Paraolimpijske igre koje se dogodine održavaju u Parizu.

Oštro oko, mirna ruka i dobra koncentracija, potom, pucanje u metu. Te vještine Milan Đinović savladao je kao dječak, nesluteći da će ga nekoliko godina kasnije uvesti u ozbiljnije streljačke discipline.

"Ja sam godinu i po dana aktivno u profesionalnom streljaštvu i za tih godinu i po dana dosta sam toga postigao i najviše od svega dokazao sam sebi da mogu, a onda i ostalima", kazao je Milan.

Preciznost kojom gađa u metu ovjerena je na pet velikih takmičenja koja su osim dobrih plasmana donijela i visoke pozicije na evropskoj i svjetskoj rang-listi.

"Trenutno po svjetskoj rang-listi trenutno sam u Evropi deseti, a u svijetu - petnaesti strijelac na svijetu", poručio je Milan. 

Put ka trijumfu otvoren je uz podršku predsjednika paralimpijskog komiteta Igora Tomića.

"Po njegovom prijedlogu i po njegovoj podršci otišli smo u Pariz na klasifikaciju 2022. godine i tamo sam dobio klasu i omogućio sebi nastup na takmičenja u parastreljaštvu", istakao je Milan.

Parastreljaštvo bi Milana moglo odvesti u Pariz na Olimpijske igre. Priželjkuje odličije u svojoj disciplini. Za to su potrebne dodatne kvalifikacije i poeni u gađanju vazdušnom puškom.

"To je svakom sportisti cilj, da ode na Olimpijske ili Paralimpijske igre i da se tamo dokaže šta je uradio, šta je dosad radio, šta tek treba da uradi", kazao je Milan. 

Isti cilj je i pred trenerom koji vjeruje u Milanovu spremnost za osvajanje olimpijske medalje.

"U ovom trenutku on puca te rezultate koji su za kvalifikacione i finalne rezultate među prvih osam. Zašto se ne bismo radovali i medalji iz Pariza sa crnogorskom zastavom?", kazao je trener Željko Božović. 

Ojačao je Milan svoje tijelo i um, spreman je za konkurenciju koja ga čeka na svjetskom takmičenju.

"Kad se dođe do dobrog pogotka i do dobrog meča, onda prepreke nema", poručuje Milan. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније