Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Лазар Радуловић, ТВЦГ

06. 10. 2023. 16:59 >> 17:47
3

NASTAVAK PREGOVORA U PONEDJELjAK

Radnici Pošte odbili ponudu o povećanju plata od 11 odsto

Nastavak pregovora radnika Pošte Crne Gore i menadžmenta nastaviće se u ponedjeljak. Predstavnici zaposlenih koji su već peti dan u štrajku nijes bili zadovoljni ponudom o povećanju zarada od 11 odsto, a današnji sastanak nijesu ni doživjeli kao pregovore jer mu nijesu prisustvovali direktor i članovi Odbora.

"Mi ovu situaciju nijesmo vidjeli kao ponudu, jer nije bilo direktora. Samo su se pominjali neki procenti, koji nama nijesu bili prihvatljivi, tako da pregovore nastavljamo u ponedjeljak", kazao je predsjednik Sindikata Jugoslav Marković.

Predstavnik menadžmenta Pošte kazao je da je njihova ponuda bila jasna ali i da nije bila konačna, te da je to uvod u nastavak pregovora koji će biti u ponedjeljak. Kako je objasnio u maju je bilo povećanje od 10 odsto, sada su ponudili 11 odsto veću zaradu, i varijabilu koja bi zajedno sa Sindikatom bila usaglašena i usvojena, dodatnih do 10 odsto, čime bi povećanje u ovoj godini bilo 31 procenat.

Predstavnica USSCG Ivana Mihailović je kazala da današnji sastanak nijesu doživjeli kao pregovore, jer sve podatke u vezi sa zahtjevima radnika mogu da daju oni koji danas nijesu bili tu, direktor i predstavnici Odbora direktora.

"Prihvatili smo iz tog razloga da nastavimo pregovore u ponedjeljak", kazala je Mihailović.

Iz menadžmenta Pošte Crne Gore, su saopštili da je danas sa predstavnicima sindikata razgovarano o ponudi rukovodstva koja podrazumijeva povećanje od 11% za zaposlene koji ne čine menadžment. Povećanju bi prethodile izmjene kolektivnog ugovora na način da se približe koeficijenti zaposlenih i onih koji čine menadžment, odnosno da se prag od koeficijenta 5.0 podigne na 5.5 i da se svi niži koeficijenti proporcionalno podignu.

"Takođe, predložena je izrada i usvajanje pravilnika o varijabilnom dijelu zarade, prema kojem bi se zarada mogla uvećati za još dodatnih do 10% mjesečno zaposlenima sa dobrim rezultatima rada, odnosno koji dostignu normu rada koja bi bila sporazumno definisana sa oba reprezentativna sindikata. Podsjetimo, zaposlenima sa najnižim koeficijentom je u maju ove godine povećana zarada za 10 odsto, te bi se sa sadašnjom ponudom ostvarila mogućnost povećanja zarade zaposlenima sa dobrim rezultatima rada do 31% odsto u toku ove godine", navode u saopštenju Uprave Pošta CG. 

 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније