Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Г.М.

24. 09. 2023. 16:19 >> 16:20

UO DOMA STARIH NIKŠIĆ

"Lalatović neće da vrati pečat, počinila krivično djelo"

Bivša direktorica Doma za stare u Nikšiću, Anđela Lalatović je nakon što je razriješena, u namjeri da izvrši opstrukciju i sačuva fotelju sakrila je pečate Ustanove i počinila novo krivično djelo, saopšteno je iz Upravnog odobra Doma za stare u Nikšiću. Predsjednik UO Zdravko Zečević istakao je da svako ko je nezadovoljan odlukom nadležnog organa, pravdu može potražiti na sudu.

"Odbor Doma starih u Nikšiću je, uz prethodne konsultacije i saglasnost nadležnog Ministarstva rada i socijalnog staranja, sazvao sjednicu za 22. septembra 2023. godine, sa početkom u 15:00 sati u cilju razmatranja Akta o razrješenju direktorice Doma, Anđele Lalatović,  zbog nezakonitog postupanja i višestruke zloupotrebe službenog položaja. Iako je blagovremeno upoznata sa datumom i terminom sjednice, sad već bivša direktorica Doma je u navedenom terminu sazvala press konferenciju i nije dozvolila članovima UO održavanje sjednice“, saopštio je predsjednik Upravnog odbora Zdravko Zečević. 

Nakon prelaska u drugu dostupnu prostoriju, kako je naveo, Lalatović je zabranila zaposlenoj da vodi zapisnik sa sjednice i poslala je kući.

"Nedugo nakon toga, poslala je medije u prostoriju u kojoj se održavala sjednica UO, kao i zaposlene Doma, koji su prenosili prijeteće poruke da će pozvati policiju ukoliko Upravni odbor ne napusti objekat“, objašnjava u saopštenju. 

Ističe da je nakon dolaska službenika policije, Lalatović „vrlo neprimjerenim ponašanjem zahtijevala da pripadnici policije udalje članove UO, koji su, nakon konsultacije sa tužiocem, utvrdili da je naše prisustvo u Domu legitimno i legalno i da, u skladu sa tim, možemo nastaviti sa radom“.

"Međutim, nakon usvajanja Odluke o razrješenju sada već bivše direktorice Doma starih u Nikšiću, Anđele Lalatović, od strane zaposlene u Domu smo informisani da Lalatović neće da vrati pečat, i time je još jednom svjesno počinila krivično djelo i zloupotrijebila službeni položaj i onemogućila da se pečatiraju dokumenta usvojena na sjednici UO“, navodi se u saoštenju. 

Ističe da je UO  na sjednici, nakon odluke o razrješenju Anđele Lalatović sa direktorske funkcije, donio odluku o njenom raspoređivanju na radno mjesto radno – okupacione terapeutkinje i imenovao V.D  mr. Jelenu Banjević, do izbora novog direktora/ice Doma starih, te da je odluka stupila na snagu danom donošenja, tj. 22.09.2023. godine .

Navodi da je ponašanje Lalatović „najbolji  indikator neophodnosti njenog razrješenja, a svako ko je nezadovoljan odlukom nadležnog organa, pravdu može potražiti na sudu“.

Iz Upravnog odbora saopštili su da je Lalatović onemogućila zavođenje dokumenata sa sjednice i opstruirala rad iste tako što je tokom trajanja sjednice ulazila u kancelariju sa medijima.

Kazali su da je "ona u namjeri da izvrši opstrukciju i sačuva fotelju sakrila je pečate Ustanove i počinila novo krivično djelo. 

"Međutim, Upravni odbor je većinom glasova donio odluku o razrješenju. Zapisnički su konstatovne sve nepravilnosti i podnijeta je krivična prijava protiv direktorice. Trenutno se jedan dio članova Upravnog odbora i direktorica nalaze u MUP-u CG, radi davanja izjava o nastaloj situaciji. Takođe pred medijima je direktorica jednoj od zaposlenih je prijetila otkazom", zaključuje se u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније