Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ A.B. ]

22. 09. 2023. 14:30 >> 14:33

Šćepanović: Širimo misiju koja vodi do digitalizovane Crne Gore

Zajednički širimo misiju o razvoju ekonomije zasnovane na znanju i inovacijama, koja vodi do zdrave, digitalizovne i održive Crne Gore, poručila je ministarka nauke i tehnologije Biljana Šćepanović.

Šćepanović je, kako je saopšteno iz ovog resora, prisustvovala sjednici Savjeta za inovacije i pametnu specijalizaciju, čiji je fokus bila veoma uspješna međuresorna saradnja.

Kako je istakla Šćepanović, redovnim sastajanjem i uspješnom realizacijom obaveza koje su previđene planom rada za ovu godinu, potvrđujemo i našu opredijeljenost da se pitanju inovacija i pametne specijalizacije posvetimo odgovorn.

"Na ovaj način zajednički širimo misiju o razvoju ekonomije zasnovane na znanju i inovacijama, koja vodi do zdrave, digitalizovne i održive Crne Gore. A to jeste krajnji cilj Strategije pametne specijalizacije", dodala je ona. 

Na današnjoj sjednici Savjeta konstatovano je da je Crna Gora ispunila uslove iz procjene Evropske komisije za Strategiju pametne specijalizacije i Vlada će zvanično uputiti pismo Evropskoj komisiji o ispunjavanja ovih obaveza, a kako bi se stekli uslovi i za finalnu pozitivnu ocjenu o ovom dokumentu.

Pored činjenice da je Crna Gora prva zemlja van EU koja je usvojila Strategiju pametne specijalizacije 2019. godine, ona prednjači u Regionu i u njenoj primjeni i predstavlja primjer dobre prakse kako u upravljanju, odnosno funkcionalnom implementacionom okviru, tako i u održavanju procesa preduzetničkog otkrivanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније