Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Ч.Ј.

25. 07. 2023. 17:49 >> 17:52

NVO EUROMOST

Nelegalna gradnja, eksploatacija i uzurpiranje obala rijeke Bistrice

Iz NVO Euromost saopštili su da pored korita rijeke Bistrice u Bijelom Polju svakodnevno niču nelegalni objekti a da nadležni ne reaguju.

"NVO 'Euromost' je danas sa dronom evidentirala kako se svakodnevno grade nelegalni objekti pored rijeke Bistrice u Bijelom Polju, zauzima državno i opštinsko zemljište, vrši eksploatacija šljunka, mijenja tok rijeke i uzurpira sama rijeka, a ništa se povodom toga ne preduzima", navodi se u saopštenju te NVO.

Iz te NVO su naveli da žele javnosti da pokažu kako građevinska inspekcija i Sekretarijat za inspekcijske poslove Opštine Bijelo Polje ništa ne preduzimaju da bi spriječili nelegalnu gradnju, nezakonitu eksploataciju, zauzimanje opštinskog zemljišta, uništavanje same rijeke. Tvrde i da su ih na sve to više puta upozoravali.

"Želimo u javnost pokazati kako građevinska inspekcija koja u Bijelom Polju zapošljava sa rukovodiocem pet ljudi, kao i Sekretarijat za inspekcijske poslove Opštine Bijelo Polje, koja zapošljava 20 ljudi i u čijoj je nadležnost rijeka Bistrica, ništa ne preduzimaju da bi spriječili nelegalnu gradnju, nezakonitu eksploataciju,zauzimanje opštinskog zemljišta, uništavanje same rijeke, iako smo ih više puta na sve ovo upozoravali", navode iz NVO Euromost.

Sumnjaju, da se ništa ne preduzima jer se, kako su kazali, radi o osobama iz društveno političkog života.

"Iz tog razloga smo danas podnijeli prijave ne samo inspekcijama u Podgorici i Bijelom Polju, već i pozvali tužilaštvo u Bijelom Polju da rade svoj posao i preduzmu sve aktivnosti u cilju suzbijanja krivičnih djela nelegalne gradnje, zaštite životne sredine, nezakonite eksploatacije i drugih krivičnih djela koje se gone po službenoj dužnosti, takođe da ispitaju rukovodioce Građevinske inspekcije u Bijelom Polju i Sekretarijata za inspekcijske poslove Opštine Bijelo Polje, šta je razlog njihovog ne rada i da li se radi o zloupotrebama službenog položaja", navodi se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније