Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Мина [ R.B. ]

25. 07. 2023. 10:32 >> 10:32

GAZDIĆ-TIMONIJE

Brojne mogućnosti za saradnju Francuske i Crne Gore

Francuska i Crna Gora imaju brojne mogućnosti za saradnju u oblasti zaštite životne sredine, saopšteno je na sastanku francuskog ambasadora Kristijana Timonijea i direktora Agencije za zaštittu životne sredine Milana Gazdića.

Iz Agencije je saopšteno da je Timonije rekao da je upoznat sa njenim radom i naporima za očuvanje prirode u Crnoj Gori, kao i izazovima sa kojima se svakodnevno suočava.

Navodi se da je Timonije bio zainteresovan za pripremu Crne Gore za sezonu požara, i da li je Agencija na tom polju ostvarila saradnju sa zemljama iz regiona.

Gazdić je naveo da do sada nijesu registrovani požari većeg obima, prije svega zahvaljujući povoljnim meteorološkim prilikama i količini padavina, kao i da je Crna Gora sarađuje sa Hrvatskom u pružanju pomoći u gašenju požara.

Dodaje se da je Gazdić upoznao Timonijea i sa nedostatkom adekvatnih kadrovskih kapaciteta u pojedinim oblastima ekologije.

“Sagovornici su konstatovali da postoje brojne mogućnosti za saradnju između dviju zemlje, kao i da je potrebno sve prirodne, ljudske i društvene potencijale iskoristiti na adekvatan način", kaže se u saopštenju.

Iz Agencije su rekli da je na sastankura razgovarano i o biznis barijerama sa kojima se suočavaju francuske kompanije u Crnoj Gori.

Timonije je najavio skori dolazak francuskog eksperta u Agenciju za zaštitu životne sredine.

Navodi se da je razgovarano i o francuskoj kompaniji Valgo koja je bila angažovana na poslovima dekontaminacije brodogradilišta Bijela.

“Dodatno, na sastanku je izražena obostrana spremnost za ostvarivanje saradnje u oblasti procesa evropskih integracija i zelene agende Crne Gore, a koji su od posebnog značaja za naše društvo i put integracija Crne Gore ka Evropskoj uniji”, navodi se u saopštenju.

Timonije je pozvao Gazdića na konferenciju koja će biti održana u novembru u Plitvicama, u Hrvatskoj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније