Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.V./M.M.

01. 02. 2024. 15:32 >> 21:34
Čitaj mi:

ZVANIČAN SUSRET

Makron i Spajić sastaće se u ponedjeljak

Crnogorski premijer Milojko Spajić trebao bi da se sastane sa francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom početkom naredne sedmice, saznaje Portal RTCG u Vladi.

Kako saznajemo, Makron i Spajić trebalo bi da se sastanu već u ponedjeljak u Francuskoj. 

Kako nam je saopšteno, očekuje se da će u fokusu razgovora biti bilateralni odnosi Crne Gore i Francuske, politika proširenja Evropske unije, ali i aktuelna bezbjednosna pitanja.

Spajić je nedavno predvodio crnogorsku delegaciju na Međuvladinoj konferenciji između Crne Gore i EU sa koje je upućena poruka podrške napoorima Crne Gore da konsoliduje svoj evropski put. 

Posebno je istaknuta važnost nedavnih imenovanja u pravosuđu i konsenzusa u crnogorskom parlamentu. 

Makron je sredinom prošle godine izjavio da Crna Gora može računati na podršku Francuske kao i da će Pariz biti posvećen produbljivanju bilateralnih odnosa sa Crnom Gorom. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније