Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Радио ЦГ [ A.B. ]

22. 06. 2023. 10:44 >> 15:22
1

ĆAMIL HODžIĆ

"Imamo vremena da sačuvamo Adu Bojanu"

Opština Ulcinj, Vlada Crne Gore, resorno ministarstvo i HTP "Ulcinjska rivijera" zajednički moraju raditi kako bi sačuvali Adu Bojanu od erozivnih procesa, kazao je u emisiji "Link" na Radiju Crne Gore v.d. direktora "Ulcinjske rivijere" Ćamil Hodžić.

Ipak, Hodžić je kazao da se prvi red kućica do plaže mora ukloniti i da je to mišljenje eksperata iz Italije. 

"Mišljenje eksperata je da im nema spasa. Ali, imamo vremena da sačuvamo Adu Bojanu. Vrijeme nam nije saveznik, a da je došla voda do poda - došla je. Ipak, možemo preduzeti korake da Adu sačuvamo", naveo je on. 

Prema njegovim riječima, Morsko dobro im je izašlo u susret za zaštitu ovog primorskog naselja. 

"Imamo brojne pesimiste, ali na jedan drugačiji način moramo riješiti ovaj problem. Vlada je preduzela korake, a došli su i eksperti iz Italije. More je jako nepredvidljivo i nikad ne znamo šta da očekujemo od njega", podsjetio je Hodžić. 

Govoreći o ljetnjoj sezoni, Hodžić je kazao da je trenutni broj gostiju jako ohrabrujući.

"Ljudi dolaze isključivo zbog prirode i plaže. Broj rezervacija je jako dobar. Cijene nisu značajno porasle, tako da su ukusna hrana, lijepa priroda i čisti smještajni kapaciteti prava pozivnica da se dođe kod nas", poručio je Hodžić. 

Tradicionalno, najveći broj gostiju im dolazi iz Srbije, oko 24 odsto.

"Imamo i domaćih gostiju, a rezervacijama smo zadovoljni. Maj je bio dobar. U odnosu na prošlu godinu, bilo je oko 40 odsto bolje prodaje", kazao je Hodžić. 

Napravili su i kratkoročni plan za renoviranje smještajnih kapaciteta.

"Čim se završi sezona krećemo da radimo. Sredićemo i staze oko Ade Bojane", istakao je on. 

Što se tiče stanja u HTP "Ulcinjska rivijera", Hodžić je kazao da stanje nije katastrofalno, ali nije sjajno.

"Struktura radne snage malo kaskamo, moramo pratiti trendove. Imamo tužbe i bivših radnika. Državno preduzeće pa moramo platiti dažbine. Vidjećemo kakva će sezona biti, a vjerujemo da će biti dobra. Ono što bih posebno naglasio jeste da smo zadovoljni brojem sezonskih radnija. Služi nam čast što su isključivo iz Crne Gore i iz Ulcinja", zaključio je Hodžić. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније