Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Т.Г.

24. 05. 2023. 18:10 >> 18:16

SEA DANCE

"Nema političke volje za podršku festivalu"

Podrška Sea Dance festivala nije pomoć, već komercijalna saradnja u vezi sa realizacijom muzičkog festivala, a u cilju pospješivanja lokalne turističke privrede i jačanja promocije destinacije, saopštili su iz organizacije Sea Dance festivala.

"Povodom saopštenja Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma da ne postoje zakonske mogućnosti kada je u pitanju finansijska pomoć Sea Dance festivalu, prinuđeni smo da reagujemo i istaknemo da to nije tačno. De minimis ograničenje koje Ministarstvo spominje u saopštenju važi za državnu pomoć, međutim, još jednom nedvosmisleno ističemo da podrška države Sea Dance festivalu nije pomoć, već komercijalna saradnja u vezi sa realizacijom muzičkog festivala, a u cilju pospješivanja lokalne turističke privrede i jačanja promocije destinacije", naveli su organizatori. 

Kako su naveli, ovakve komercijalne saradnje sa državnim institucijama Exitovi festivali imaju u brojnim zemljama širom svijeta, uključujući više zemalja Evropske unije. Među njima je i Sea Star festival u Hrvatskoj, koji je prethodnog vikenda sa ogromnim uspjehom održan u Umagu pred preko 40.000 ljudi i uz značajnu podršku Grada Umaga i Hrvatske turističke zajednice.

Na ovaj način, ističu organizatori, se u Hrvatskoj finansiraju i druge velike manifestacije koje podržavaju hrvatske institucije, poput APT u Umagu, Ultra festivala u Splitu i brojnih drugih, čije finansiranje i održavanje ne bi bilo moguće da je istina ono što je istaknuto u saopštenju MERT-a.

"Sea Dance je crnogorskoj turističkoj privredi do sada donio preko 60 miliona eura i neprocjenjivu promociju širom planete, dok se u dokumentu koji je usvojila Vlade Crne Gore 2014. godine ističe da su procjene da će ovaj festival do 2025. crnogorskom turizmu donijeti preko 100 miliona eura i da će u „značajnoj mjeri doprinijeti poboljšanju poslovanja, ne samo turističke, već i ukupne privrede Crne Gore“, kazali su organizatori Sea Dance-a. 

Ističu da ne žele da opterećuju dalje crnogorsku javnost polemikom u medijima.

"Jer ako državnim institucijama i nakon 60 miliona eura doprinosa crnogorskom turizmu, najvećih svjetskih zvijezda koje su posjetile Crnu Goru i neprocjenjive vrijednosti promocije destinacije, nije jasno da podrška Sea Dance-u nije državna pomoć, već jedna od najboljih investicija – to je jasan pokazatelj da ovaj festival nije dobrodošao od strane MERT-a i da ne treba ove godine da bude održan u Crnoj Gori", zaključuju organizatori. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније