Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

17. 04. 2023. 16:47 >> 16:48

SDP

"Nadležni što hitnije da sankcionišu počinioce nedjela u Baru"

U SDP Bar ističu da su zgroženi činjenicom da su dva mladića iz Bosne i Hercegovine brutalno pretučeni od grupe mladića iz Bara. Ovakvo huligansko ponašanje, kako kažu, baca prljavštinu na sliku koju su Crna Gora, a posebno Bar vjekovima i decenijama unazad gradili.

"Građani Bara su uvijek bili otvoreni za goste sa svih strana svijeta i mi koji se gnušamo ovakvog ponašanja pojedinaca nećemo dozvoliti da se o Baru i Crnoj Gori govori kao o mjestu koje isijava mržnjom i netrpeljivošću. Pozivamo sve nadležne državne organe da hitno dovedu do kraja ovaj slučaj i adekvatno sankcionišu počinioce ovog nedjela, naročito ako se utvrdi da iza napada na dvojicu mladih sportista iz BiH stoji nacionalni ili vjerski motiv", navode u saopštenju SDP-u.

Kako dodaju, moramo se svi zapitati gdje smo kao država i društvo pogriješili, zbog čega su slučajevi nasilja među omladinom sve češća pojava.

"Gdje su naše obrazovne institucije zakazale i da li je kućno vaspitanje postalo stvar koje ćemo se sjećati. Plašimo se da je ovo Crna Gora koja sve više uzima maha i pred kojom ne smijemo zabijati glavu u pijesak. Harunu i Aliji želimo da u ime građana Bara uputimo duboko izvinjenje i poželimo brz oporavak uz poruku da su oni, kao i svi građani prijateljske nam Bosne i Hercegovine uvijek dobrodošli u Crnu Goru i naš Bar", poručuju u Opštinskom odboru SDP Bar.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније