Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Marija Radulović, TVCG ]

10. 04. 2023. 19:54 >> 19:55

VIJEK POSTOJANjA

Srednja ekonomska škola "Mirko Vešović" proslavila 100. rođendan

Srednja ekonomska škola "Mirko Vešović" u Podgorici proslavila je 100. rođendan. Ova škola kroz vijek postojanja mijenjala je ime, lokaciju i prostor ali se nikada nije prekidao vaspitno-obrazovni proces.

Časove fizike, u nekadašnjim barakama, gdje je 80-tih bila smještena srednja ekonomska škola predavala je profesorica Olivera Tomović. Danas je u penziji ali se sjeća svojih učenika i njihovih nestašluka.

"Od 81. godine sam ovdje, upravo u one barake kada smo nosili kišobrane u učionici i do učionice, predavala sam fiziku, to su đaci koji su me sa posebnom pjesmom nagradili i dali mi nadimak Smrt, bila sam stroga ali zato, danas kada se sretnemo, to je pozdrav kao da sam ih ja rodila", kazala je bivša profesorica fizike Olivera Tomović.

Danas srednja ekonomska skola ima modernu zgradu i proslavlja jubilej od stotinu godina postojanja. Mnogo toga se mijenjalo kroz čitav jedan vijek.

"Prosto škola je mijenjala ime, mijenjala je lokacije ali ono čime se možemo dičiti je da vaspitno obrazovni rad nikada nije stao, izrodila je generacije sjajnih učenika koje su učili sjajni profesori", kazala je direktorica Srednje ekonomske škole "Mirko Vešović" Dijana Vujačić.

Znanje koje je sticao značilo mu je za studije ali i oblikovanje i njega kao osobu, kaže bivši učenik Matija Žujović, danas jedan od boljih studenata prava.

"Najvažnije lekcije koje smo učili bile su da budemo dobri ljudi, da stvaramo sebe kao ličnosti a znanje koje smo sticali značiće za karijere", kazao je bivši učenik Ekonomske škole "Mirko Vešović" Matija Žujović.

Nove generacije učenika ekonomske škole uvjerene su da će upravo oni kreirati bolju budućnost Crne Gore.

"Mislim da će mladi ekonomisti koji izađu iz srednje ekonomske škole uraditi mnogo za ovu Crnu Goru.

"Ova škola nas uči da budemo ljudi a tek onda znanju i ja sam sigurna da će moja generacija i ove što su bile da će biti uspješni u radu i prepoznati u javnosti", kazala je učenica Ekonomske škole "Mirko Vešović" Anja Malešić.

Vijek je iza postojanja škole a budućnost je tek pred ovom djecom. Spremnom da pišu nove stranice istorije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније