Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Ч.Ј.

09. 02. 2023. 14:21 >> 14:16

MINISTARSTVO ZDRAVLjA

Raspisan konkurs za izradu projekta za gradnju opšte bolnice Pljevlja

Raspisan je javni konkurs za izradu projekta za gradnju opšte bolnice Pljevlja, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja. Konkurs je, kako su kazali, otvoren do 14. aprila a fond iznosi 100.000 eura.

Iz Ministarstva zdravlja su saopštili da je raspisivanjem konkursa za idejno arhitektonsko rešenje za izgradnju objekta Opšte bolnice u Pljevljima, više godina najavljivani projekat, konačno počeo da se realizuje kroz konkretne aktivnosti.

"Ovo je jedan u nizu vrijednih projekata koje je pokrenulo Ministarstvo zdravlja, a koji su predviđeni kapitalnim budžetom za oblast zdravstva. Ministarstvo zdravlja i Opšta bolnice Pljevlja ranije su pripremili projektni zadatak i obezbijedili neophodnu dokumentaciju za raspisivanje konkursa za idejno arhitektonsko rešenje, a Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma pripremilo Odluku o raspisivanju konkursa za idejno arhitektonsko rešenje objekta Opšte bolnice u Pljevljima", navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Konkurs, koji je, kako su kazali, međunarodni, opšti, idejni, jednostepeni i anoniman, otvoren je od 9. februara do 14. aprila 2023. godine, dok je rok za objavu rezultata konkursa 9. maj 2023. godine.

Konkursni fond iznosi 100.000€ i obezbijeđen je u Kapitalnom budžetu za 2023. godinu.

"Izgradnjom novog objekta bolnice u Pljevljima obezbijediće se bolji uslovi za rad medicinskog osoblja, omogućiti blagovremeno i sveobuhvatno pružanje zdravstvene zaštite građanima i stvoriti preduslovi kako za ostanak, tako i za dolazak ljekara i uopšte medicinskog kadra u najsjeverniju crnogorsku opštinu. Takođe, realizacijom ovog projekta stvoriće se pretpostavke za poboljšanje uslova života stanovnika opština Pljevlja i Žabljak i omogućiti njihov dalji razvoj", navodi se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније