Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

М.М.Љ. / П.Р.

08. 01. 2023. 16:55 >> 21:35

AKCIJA SPAŠAVANjA NA ORJENU

Povrijeđen planinar transportovan u risansku bolnicu

Povrijeđeni planinar na Orjenu uspješno je spašen i transportovan u risansku bolnicu. Pripadnici hercegnovske Službe zaštite i članovi PK Subra pronašli su planirana, koji je satima čekao pomoć zbog magle. Zbog težine povrede intervenisala je helikopterska jedinica Vojske Crne Gore.

Planinar se povrijedio na nepristupačnom terenu na lokaciji u blizini planinskog doma Za Vratlom odakle je upurtio poziv za pomoć, jutros oko 10.45. 

Kako saznaje Portal RTCG, planinar je slomio lijevu ruku i desnu nogu. 

On je pronađen, ali zbog težine povrede, morala je intervenisati helikopterska jedinica.

Komandir Službe zaštite i spašavanja Zlatko Ćirović kazao je da su poziv dobili u 11 sati i 2 minuta da je jedan građanin Herceg Novog na Orjenu zadobio povrede prilikom planinarenja.

"Odmah smo uputuli jednu ekipu sa pet pripadnika vatrogasaca spasilaca da bi im se tokom dana priključilo još pet pripadnika", kazao je komandir Službe zaštite i spašavanja Zlatko Ćirović za RTCG.

Negdje oko 13 sati povrijeđeni je poronađen.

"Međutim, kako je imao polomljenu nogu, transport je bio veoma rizičan i onda smo uputili poziv Direktoratu za zaštitu i spašavanje, koji nam je obezbijedio helikopter Vojske Crne Gore. Akcija je trajala do 17 sati. Na sreću, sugrađanin je dobro i zdravo. Kolima Hitne pomoći biće transportovan u risansku bolnicu", zaključio je Ćirović.

U akciji je učestvovalo 10 pripadnika vatrogasne službe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније