Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

12. 12. 2022. 14:40 >> 14:37

DONACIJA MK GROUP

Porodilištu cetinjske bolnice oprema vrijedna 50.000 eura

"MK Group" donirala je opremu vrijedu 50.000 eura porodilištu Opšte bolnice "Danilo prvi" na Cetinju, a u sklopu regionalnog projekta "Podrška porodici", koji se osim u Crnoj Gori, realizovao i u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji.

Opštoj bolnici "Danilo prvi" na Cetinju doniran je topli sto za bebe i ultrazvučni aparat koji je danas postavljen u okviru odjeljenja za akušerstvo.

"U Ime Vlade Crne Gore, želim da se zahvalim MK Grupi na vrijednoj donaciji opredijeljenoj bolnici, tačnije odjeljenu ginekologije na Cetinju. Donacija je došla u vrijeme kada smo krenuli sa rekonstrukcijom i opremanjem zdravstvenih ustanova na Cetinju, kako bi stvorili kvalitetnije uslove za rad naših zaposlenih, a posebno za kvalitetniju zdravstvenu zaštitu i usluge našim građanima", naglasio je ministars zdravlja Dragoslav Šćekić.

Kako je naglasio, vjeruje da će donirana oprema cetinjskoj ginekologiji biti značajan doprinos unapređenju uslova rada u ovoj ustanovi.

Ispred bolnice "Danilo I" v.d. direktora Ivan Ivanović, izjavio je da će ova donacija pomoći novorođenim bebama i njihovom zdravstvenom osoblju da pruže najbolju moguću uslugu svojim pacijentima.

"Zahvaljujem se kompaniji MK Group, koja je u okviru politike društveno odgovornog ponašanja ove godina odlučila da donaciju od 50.000 eura usmjeri Opštoj bolnici Cetinje", rekao je Ivanović.

Kako je istakao u ovoj bolnici godišnje se rodi 350 beba.

Aleksandra Stojanović, direktorka korporativnih poslova MK Group izjavila je da donacijom porodilištu u Crnoj Gori zatvaraju ovogodišnji ciklus društveno odgovornog programa "Podrška porodici" koji postoji već pet godina.
"Inicijalno je bio namijenjen našim zaposlenima koji se ostvare u ulozi roditelja, ali smo ga prošle godine proširili donacijama porodilištima i pretvorili u veliki regionalni projekat vrijedan preko 700.000 eura. Na ovaj način pružili smo podršku ne samo porodicama naših zaposlenih, već i budućim roditeljima u zemljama Adria regiona", kazala je Stojanović.

Regionalni projekt "Podrška porodici" ima cilj da obezbijedi bolje uslove za trudnice, porodilje i novorođenčad, ali i da dugoročno pruži podršku porodičnoj politici u zemljama regiona u kojima intenzivno posluje MK Group. Obuhvatio je donacije za sedam porodilišta u kojima se ukupno godišnje rodi oko 16 hiljada beba.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније