Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 07. 2022. 14:56 >> 14:58

SUDSKI SAVJET

Jovanić razriješen, Bulatović izabran za sudiju

Sudski savjet je razriješio Blaža Jovanića sa pozicije predsjednika Privrednog suda i donio odluku da se za sudiju Privrednog suda Crne Gore izabere Vladimir Bulatović, dosadašnji sudija Osnovnog suda u Nikšiću.

"Savjet je razmatrao predlog za razrješenje sudije Blaža Jovanića od dužnosti predsjednika Privrednog suda, koji je podnio predsjednik Apelacionog suda Crne Gore Mušika Dujović. Odlukom Sudskog savjeta od 18.05.2022.godine, predsjednik Privrednog suda je privremeno udaljen od dužnosti sudije do okončanja krivičnog postupka koji je od strane Specijalnog državnog tužilaštva pokrenut protiv njega", navodi se u saopštenju nakon sjednice.

Pojašnjavaju da se Članom 126 tačka 10 Zakona o Sudskom savjetu i sudijama predviđa da će se predsjednik suda razriješiti, između ostalog, ako je privremeno udaljen od dužnosti sudije, dok član 127 istog zakona predviđa da predlog za razrješenje predsjednika suda može podnijeti predsjednik neposredno višeg suda i predsjednik Vrhovnog suda.

"Savjet je na osnovu člana 126 tačka 10 Zakona o Sudskom savjetu i sudijama donio Odluku da se sudija Blažo Jovanić razriješi od dužnosti predsjednika Privrednog suda Crne Gore", dodaje se.

Na posljednjoj sjednici su izmijenili Plan slobodnih sudijskih mjesta i donijeli odluku da se raspiše javni oglas za izbor predsjednika Privrednog suda Crne Gore, kao i odluku da se raspiše oglas za dobrovoljno trajno raspoređivanje jednog sudije u Osnovni sud u Nikšić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније