Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Darko Bulatović [ TVCG ]

09. 05. 2022. 19:48 >> 20:12
1

80 GODINA OD SMRTI

Ljubov osmjeh ne prestaje da nadahnjuje

Prošlo je 80 godina od smrti narodnog heroja Čedomira Ljuba Čupića. Nakon osam decenija, njegov osmjeh na gubilištu ne prestaje da nadahnjuje. Koliko se danas baštine vrijednosti antifašizma, da li su ugrožene, blijede li lik i djelo Ljuba Čupića?

Mladi su danas bili tu. Možda isuviše mali da shvate, ali dovoljno veliki da čuju makar ime zbog koga je sloboda koštala.

Prije tačno osam decenija, narodni heroj Ljubo Čupić platio je životom.

Cvijeće na grobu Ljuba Čupića svakog 9. maja vrate sjećanja na neprolazni čin.

Život često piše velike priče, a ona kojoj su se danas poklonili pripadnici UBNOR-a, komunisti, predstavnici opštine i vojske i građani, jedna od najvećih u istoriji ovih prostora.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније