Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

28. 04. 2022. 12:32 >> 12:39
3

NVO IZVOR ŽIVOTA

Pomozimo da petoro djece dobije topli dom

NVO “Izvor života” pozvao je sve ljude dobre volje da pomognu da se prikupe sredstva od 10.000 eura za kupovinu 500 kvadratnih metara zemlje za izgradnju doma samohranoj majci petoro djece Branki Matović iz Nikšića.

 Branka Matović sa petoro djece živi na selu udaljenom 50 kilometara od Nikšića do kog nema prevoza. Nemaju vodu, ni osnovne uslove za život. 

“Djeca uredno pohađaju školu i dobri su đaci i kažu da maštaju o toploj kući i maloj sobi u kojoj mogu da se igraju”, kažu iz NVO “Izvor života”.

Nakon što je objavljena priča o ovoj porodici, odazvao se veliki broj ljudi pomogao hranom, odjećom i namirnicama. Čak su obezbjeđene i potpuno nove stvari za kuću koju bi trebalo da radi jedna humanitarna organizacija.

“Međutim problem na koji smo naišli, pored dobre volje Opštine, jeste taj da nemamo zemljište na kojem bismo izgradili kuću. Naime, u odgovoru Opštine navodi se da je Vlada ta koja prvo treba da odobri dodjelu zemljišta, pa da se nakon toga odluka donese skupštinskom procedurom.To je postupak koji bi u aktuelnoj siguaciji dugo trajao imajući u vidu trenutno političko stanje u državi”, kazali su iz “Izvora života”.

Napominju da je ovoj porodici potrebno napraviti kuću što prije, jer uslovi u kojima žive su krajnje nehumani. Da bi uspjeli u tome, potrebno je obezbjediti zemljište na periferiji grada.

“Ovoj porodici do sad su pomagali Centar za socijalni rad, Crveni krst i Narodna kuhinja. Branka se neizmjerno zahvaljuje svima na dosadašnjoj pomoći, a NVO “Izvor života” poziva sve ljude dobre volje da pomognu da se prikupe sredstva od 10.000 eura za kupovinu 500 metara kvadratnih zemlje za izgradnju doma ovoj porodici”, navodi se u saopštenju.

Novac se može uplatiti na Brankin žiro račun:

530-0600100227425-91 NLB  na ime Matović Branka,

 ili na devizni račun :

IBAN CODE: ME25530063010016015782

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније