Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 12. 2013. 17:45 >> 17:45

MEMORANDUM O SARADNJI

Za bolju zdravstvenu zaštitu LGBT osoba

Ministarstvo zdravlja i LGBT Forum Progres obezbijediće redovnu i blagovremenu razmjenu informacija u vezi sa strateškim dokumentima koji su u nadležnosti tog resora, predviđeno je Memorandumom o saradnji koji je danas potpisan.

 

Memorandum su potpisali ministar zdravlja Miodrag Radunović i izvršni direktor LGBT Foruma Progres Stevan Milivojević.

Kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, Memorandumom je predviđeno unapređenje saradnje u aktivnostima koje Forum Progres realizuje u okviru svojih projekata.

"Ministarstvo zdravlja i LGBT Forum Progres obezbijediće redovnu i blagovremenu razmjenu informacija u vezi sa aktivnostima na pripremi, usvajanju i primjeni strateških dokumenata iz nadležnosti Ministarstva", kaže se u saopštenju.

Precizirano je da LGBT Forum Progres predlaže konkretne načine saradnje i da će pružiti doprinos predlozima za unaprjeđenje rada Ministarstva na polju sprovođenja i ostvarivanja zdravstvene zaštite određenih ciljnih grupa.

"Ministarstvo zdravlja i LGBT Forum Progres sarađivaće na partnerskim osnovama u svim oblastima gdje za to postoji interes građana i zajednice, rukovodeći se načelom jednakih mogućnosti za sve", navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su pojasnili da se saradnja zasniva na Strategiji za unaprjeđenje kvaliteta života LGBT osoba za do 2018. godine, sa Akcionim planom, projektima koje NVO realizuje, međunarodnim i dokumentima koji doprinose jačanju administrativnih kapaciteta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније