Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

15. 01. 2022. 13:04   >>  13:06 1

DEMOKRATE BAR

Raičević bez odlaganja da dostavi dokumentaciju DRI

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević dužan je građanima i kompletnoj javnosti da pojasniti razloge zbog kojih je baš on jedan od dvojice predsjednika opština koji Državnoj revizorskoj instituciji (DRI) kao nadležnom državnom organu nijesu dostavili traženu dokumentaciju provocirajući pritom, sasvim opravdan i zakonski utemeljen prekršajni postupak, ističu u Demokratama Bara.

Podsjećaju u saopštenju da je Senat Državne revizorske institucije, uputio zahtjev za prekršajni postupak protiv odgovornih lica u opštinama Budva i Bar zbog nedostavljanja dokumentacije, a u vezi sa vršenjem revizije uspjeha "Efikasnost upravljanja sistemom otpadnih voda" iz nadležnosti Sektora II.

"Ovakav potez prvog čovjeka barske opštine smatramo velikom sramotom i to ne samo ličnom, već i kolektivnom s obzirom da se radi o funkcioneru koji predstavlja kompletnu opštinu i njene građane. Ukoliko se uzme u obzir i zaprijećena kazna za pravno lice - subjekt revizije, a to je u ovom slučaju Opština Bar, koja se kreće u rasponu od 1.000 do 20.000 eura, onda je sasvim jasno i zbog čega ovo nije samo problem pojedinca Dušana Raičevića već problem kompletne opštine i njenih sugrađana u koji nas je sve uveo onaj koji je u stvari bio dužan da nas štiti, najpozvaniji i najodgovorniji, njen predsjednik", navodi se u saopšenju predsjednika Kluba odbornika Demokrata u SO Bar Momčila Lekovića.

Kako ističe, s obzirom na katastrofalno stanje koje vlada u toj opštini kada su u pitanju otpadne vode i komunalna infrastruktura, pokušaji sakrivanja baš ove predmetne dokumentacije od nadležnih državnih organa uopšte ne čude.

"Za nas u Demokratskoj Crnoj Gori su potpuno očekivani. Previše je utrošenih miliona i dobijenih kredita sa jedne strane, a sa druge premalo rezultata i izgrađene komunalne mreže, što predstavlja disproporciju koju uočava i laik. Ponavljam da opštinu i građane niko ne smije brukati i činiti joj štetu, a naročito ne njen predsjednik, te shodno tome od njega tražim hitno dostavljanje tražene dokumentacije i lično izvinjenje kompletnoj javnosti i svim sugrađanima", navodi Leković.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније