Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 12. 2021. 12:51 >> 13:27
1

OČEKUJU REAKCIJU NADLEŽNIH

Partije osudile prijetnje ministarki zdravlja

Političke partije osudile su prijetnje upućene ministarki Jeleni Borovinić-Bojović i njenoj porodici. Očekuju brzu i efikasnu reakciju nadležnih.

Portparol Socijaldemokratske Crne Gore Nikola Zirojević osudio je prijetnje upućene ministarki Jeleni Borovinić-Bojović i njenoj porodici. Kako je naveo, očekuju brzu i efikasnu reakciju nadležnih.

"Politički se možemo razlikovati, verbalno sukobljavati, pa i uz oštrije tonove, ali to nikako ne smije biti razlog da bilo ko bude fizički ugrožen. Stvar je gora što se prijetnje odnose na ženu koja je majka i na njenu djecu", piše u saopštenju.

Zirojejević je poručio da od nadležnih organa očekuje brzu i efikasnu reakciju, a od svih nas da " uprkos uzavreloj političkoj situaciji, nikad ne dozvolimo da bilo ko u Crnoj Gori strahuje za svoju bezbjednost".

Kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, prijetnje ministarki su pristigle na privatnu e mail adresu, od anonimnog pošiljaoca, ali je „rukopis" i način obraćanja isti kao ranije.

I Socijalistička narodna partija Crne Gore najoštrije osuđuje prijetnje upućene ministarki zdravlja Jeleni Borovinić Bojović i njenoj porodici i traži hitnu reakciju nadležnih organa.

"Nije prvi put da ministarka prima prijetnje, a sada je konačno došlo vrijeme da se ovim nečasnim radnjama stane na put. Možemo se razlikovati politički i po brojnim drugim pitanjima, ali kada je u pitanju zaštita života pojednica koji se bavi javnim poslom i njegove porodice, sve razlike moraju biti stavljene po strani", navode iz SNP-a. 

Hrvatska građanska inicijativa najoštrije osuđuje prijetnje upućene ministrici zdravlja Jeleni Borovinić Bojovići traže od nadležnih institucija da otkriju i skladno zakonom procesuiraju počinioce.

"Naše političke i ideološke različitosti ne smiju biti nepremostive u slučaju kad se prijeti bilo kome, a posebno kad su takvi gnusni sadržaji usmjereni prema djeci. Sami smo permanentno izloženi prijetnjama i neugodnostima i znamo kako je nositi se takvim pojavama. Da bi gradili društvo po normama civiliziranog društva, potreban je institucionalni odgovor na ovakve pokušaje zastrašivanja", navode iz HGI.  

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније