Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ R.B. ]

24. 12. 2021. 17:42 >> 17:43

SAOPŠTILI IZ MUP-A

Rade na unapređenju kapaciteta u slučaju elementarnih nepogoda

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) u kontinuitetu, kroz saradnju sa drugim subjektima sistema zaštite i spašavanja, radi na unapređivanju kapaciteta za prevenciju, pripremljenost i djelovanje u slučaju elementarnih nepogoda i drugih nesreća, poručio je resorni ministar Sergej Sekulović.

On je to kazao povodom današnjeg potpisivanja ugovora sa dobitnicima sredstava iz Fonda zaštite i spašavanja.

Iz MUP-a je saopšteno da je novac iz Fonda za ovu godinu u iznosu od 48.235 eura, na osnovu javnog konkursa, dodijeljen za realizaciju osam projekata.

“Projekti se odnose na nabavku opreme i sredstava za zaštitu i spašavanje i za podsticanje obrazovnih, istraživačkih i razvojnih studija, programa, projekata i drugih aktivnosti, koje će se sprovoditi u narednoj godini”, kaže se u saopštenju.

Sekulović je, kako se navodi, čestitao dobitnicima sredstava i pohvalio njihovu inicijativnost i kreativnost.

”Vjerujem da ćete svojim radom doprinijeti jačanju sistema zaštite i spašavanja i biti dodatni podsticaj drugim subjektima da aktivno rade na izgradnji ovog važnog i složenog sistema“, rekao je on.

Sekulović je podsjetio da su svi korisnici Fonda za prošlu godinu, ali i za prethodne godine, u potpunosti realizovali projektne aktivnosti što pokazuje da je ovo dobar model za saradnju u ovoj oblasti.

Vršilac dužnosti generalnog direktora za zaštitu i spašavanje, Miodrag Bešović, zahvalio je dobitnicima i iskazao uvjerenje da će realizacija aktivnosti predviđenih projektima biti uspješna.

„Direktorat za zaštitu i spašavanje MUP-a biće i u narednom periodu vaš pouzdan partner, jer imamo isti cilj – stvaranje efikasnog odgovora na sve vrste izazova u zaštiti i spašavanju“, kazao je Bešović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније