Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

15. 12. 2021. 21:44 >> 21:46

OD MINISTARSTVA POLJORPIVREDE

Nagrade za najboljih 35 studenata Biotehničkog fakulteta

Nagrade za 35 najboljih studentata osnovnih i master studija Biotehničkog fakulteta uručio je danas u prostorijama fakulteta ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović. Ukupan nagradni fond koje je Ministarstvo izdvojilo za ovu svrhu je 10.500 eura odnosno 300 eura po studentu.

Nagrade su dobili studenti osnovnih i master - akademskih i primijenjenih studija. Nagrađeni su studenti osnovnih studija koji su u prethodnoj studijskoj godini položili sve ispite odnosno ostvarili 65 ECTS bodova sa prosječnom ocjenom indeksa uspjeha 9 ili više kao i studenti master studija koji su u prethodnoj studijskoj godini položili sve ispite sa prosječnom ocjenom indeksa uspjeha 9,5 ili više.

Ministar Stijović je istakao da su ostvareni rezultati ponos i zalog za budućnost cjelokupne poljoprivrede u Crnoj Gori.

"Vi ste ti koji treba da naprave most između novih tehnologija, inovacija i naših poljoprivrednika. Sa ovog mjesta bih vas zamolio da zapamtite kakvi ste danas, da volite svoju zemlju i da date sve od sebe da dalje unapređujete sebe i svoje znanje. Ovo je skromni znak pažnje za vaš veliki trud, neka bude dodatna inspiracija i podstrek“, poručio je ministar naglasivši da će studenti i u narednom periodu imati snažan oslonac i podršku od resornog ministarstva.

Stijović je, kakonavode u saopštenju, posebno istakao zasluge profesora i saradnika koji se iz godine u godinu trude i prenose svoja znanja i iskustva i tako na najbolji način ulažu sebe u budućnost Crne Gore.

Dekanica Biotehničkog fakulteta prof. dr. Božidarka Marković je istakla tradicionalno dobru saradnju fakulteta i resornog ministarstva, ocijenivši da su u pitanju dvije najznačajnije institucije za razvoj poljoprivrednog sektora u Crnoj Gori.

"Godinu koja je na izmaku obilježili su značajni rezultati u saradnji ovih dviju institucija. U aprilu ove godine uspješno smo priveli kraju realizaciju MIDAS projekta nabavke i opreme za ogledno imanje Lješkopolje i Vinopodrum u vrijednosti od 47.000 eura. Takođe u ovoj godini privedene su kraju aktivnosti na pripremi projektne dokumentacije za nadogradnju četvrtog sprata Biotehničkog fakulteta“ ukazala je Marković istakavši da je ove godine pored brojnih projekata saradnje izdvojen novac za poboljšanje uslova studiranja na fakultetskim jedinicama u Bijelom Polju i Baru.

Studentkinja master studija i predstavnica studenata Tatjana Nikolić istakla da za mlade agronome nagrada predstavlja priznanje za uložen trud, a ujedno i motivaciju za dalji rad.

"To što su naši rezultati prepoznati od naših profesora i ministra, odnosno resornog ministarstvam, čini nagradu još posebnijom“, ocijenila je Nikolić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније