Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 12. 2013. 08:33 >> 08:33
2

KASNILI 6 SATI

Treća sreća do Beča

Putnici Montenegro Airlinesa koji su juče krenuli za Beč, u glavni grad Austrije stigli su sa šest sati zakašnjenja i dva presijedanja. Iz Montengro Airlinesa su kazali da je riječ o tehničkim kvarovima koji su brzo uklonjeni.

Jedan od putnika je kazao da je na prvom avionu tipa "Embrajer" konstatovan kvar, pa su putnici morali da pređu u drugi avion.

"Drugi je uzletio i stigao negdje do pola puta da bi se onda vratio na aerodrom, opet zbog navodnog kvara. Tek trećim avionom smo uspjeli da stignemo do Beča", kazao je "Vijestima nedjeljom" jedan od putnika.

Iz nacionalne aviokompanije objasnili su da je bila riječ o tehničkim kvarovima dva aviona, koji su uklonjeni.

"Let Montenegro Airlinesa YM500 iz Podgorice za Beč kasnio je više sati, a razlozi kašnjenja su tehničke prirode. Riječ je o rutinskim problemima koji se u avijaciji dešavaju svakodnevno, te bezbjednost putnika, posade i vazduhoplova nijesu bili ugroženi", kazao je sinoć tehnički direktor Živko Banjević.

On je objasnio da je prije polijetanja aviona za Beč, prilikom testiranja, došlo do manjeg tehničkog problema, zbog čega je odlučeno da se avion zamijeni.

"Nakon polijetanja drugog aviona došlo je do kvara sistema grijanja na vjetrobranskom staklu u kokpitu. Kako je kapetan imao najavu loših vremenskih uslova i veoma niskih temperatura u nastavku rute za Beč, odlučio je da vrati avion u bazu", rekao je Banjević.

On je kazao da se takvi problemi u avijaciji dešavaju svakodnevno, te da je "puka slučajnost da su se dva kvara desila na istom letu". Avion je prema Beču poletio u 12.40 časova, a bilo je planirano da krene u 08.05 sati.

"S obzirom da su bili u pitanju manji kvarovi, oba aviona su već popravljena i nalaze se u operativnom stanju. Svi putnici koji su čekali na aerodromu Podgorica su posluženi kafom, sokovima i obrocima. Za one koji su izgubili konekcije, obezbijeđene su karte prvim sljedećim letovima drugih aviokompanija", kazao je Banjević.


Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније