Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

15. 11. 2021. 09:20 >> 09:20

NAKON POPLAVA

Crveni krst CG uputio pomoć BiH

U cilju saniranja posljedica poplava koje su zadesile teritoriju Bosne i Hercegovine 5. novembra, Crveni krst Crne Gore (CKCG) uputio je pomoć toj zemlji.

Kako je saopšteno iz CKCG, pomoć u vrijednosti od 9.300 eura upućena je na zahtjev Društva Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine

"Pomoć koju je Crveni krst Crne Gore uputio ugroženom stanovništvu Bosne i Hercegovine, sastoji se od gotovih jela- pasulj, čizama, ćebadi, prekrivača i kišnih kabanica", kazali su.

Podsjećaju da su velike poplave koje su zadesile naše susjede, pogodile 23 opštine Federacije BiH i Republike Srpske, od kojih je 6 opština posebno pogođeno, a grad Konjic potpuno odječen od ostatka zemlje. Infrastruktura ovih opština je prilično oštećena, a 500 odoba je evakuisano iz 4 opštine. Mnoga domaćinstva su uništena ili su trenutno van upotrebe.

"Društvo Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine, procjenjuje da je ukupno oko 10.000 osoba ugroženo a nažalost, ova brojka se mijenja iz dana u dan", navodi se u saopštenju.

Crveni krst Crne Gore dodaje da stoji na raspolaganju za dalja učešća u aktivnostima koje podrazumijevaju ublažavanje posljedica poplava i patnje ugroženog stanovništva Bosne i Hercegovine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније