Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 08. 2021. 14:23 >> 15:00
1

PROŠLE NEDJELJE

Zbog nepoštovanja mjera 48 prekršajnih naloga

Inspekcije Uprave za inspekcijske poslove prošle nedjelje su izvršile ukupno 1.655 inspekcijskih pregleda i utvrdile 51 nepravilnost, od čega su najviše nepravilnosti utvrdile Turistička i Tržišna inspekcija, dok je Zdravstveno-sanitarna inspekcija utvrdila jedan slučaj nepoštovanja rješenja o samoizolaciji.

"Za počinjene prekršaje, inspektori su izdali 48 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 31.200€ i podnijeli šest zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka područnim sudovima za prekršaje (kojima se od sudova zahtijeva izricanje viših kazni od onih propisanih koje se mogu izreći na licu mjesta)", saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove.

Najveći broj utvrđenih nepravilnosti se odnosio na nenošenje zaštitne maske zaposlenih i korisnika usluga u objektu, i njih je najviše bilo u Baru, Ulcinju i Budvi.

"Zdravstveno-sanitarna inspekcija, pored redovnih inspekcijskih pregleda, donijela je i 1.055 rješenja o smještaju u samoizolaciji i to: sedam na graničnim prelazima, 738 rješenja za oboljele i 310 rješenja za njihove kontakte", piše u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније