Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Pobjeda ]

16. 04. 2021. 07:01 >> 07:02

BROJKE UPRAVE

Od kršenje mjera naplatiće 13.900 eura

Inspektori Uprave za inspekcijske poslove za dvije sedmice napisali su 14 prekršajnih naloga u iznosu od 13.900 eura zbog nepoštovanja mjera za suzbijanje korona virusa.

Prekršajni nalozi najčešće su se odnosili na situacije kada je za stolom sjedio veći broj gostiju nego što je to mjerama dozvoljeno ili se nije poštovala udaljenost između stolova.

"Nepravilnosti su se odnosile i na osoblje koje nije nosilo zaštitnu opremu ili maske, neobezbjeđivanje propisane distance između gostiju, nepoštovanje mjere zabrane rada, nepoštovanje rješenja o samoizolaciji", navode iz Uprave.

Kako navode, pokrenut je jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka gdje su uočene veće nepravilnosti, pa je traženo od suda da odredi visinu kazne.

To se radi u situacijama kada se uoči drastičan prekršaj, jer inspektori na licu mjesta mogu izreći samo minimalan iznos kazne, pojašnjavaju iz Uprave za inspekcijske poslove.

Za dvije sedmice inspektori su sproveli 6.012 kontrola tokom kojih su utvrđivali da li se poštuju epidemiološke mjere.

"Tokom kontrola, koje su izvele zdravstveno-sanitarna, turistička, tržišna i inspekcija rada, kao i inspekcija za igre na sreću utvrđeno je 12 nepravilnosti", navode iz Uprave.

Iz ove ustanove apeluju da se mjere moraju poštovati te da su kazne visoke.

"Za fizičko lice kazna je od 100 do 2.000 eura, za pravno od 2.000 do 20.000 eura i za odgovornu osobu u pravnom licu od 20 – 2.000 eura. Za preduzetnike je kazna od 350 do 6.000 eura", preciziraju iz inspekcije.,

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније