Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Marija Radulović, TVCG

24. 06. 2021. 13:34 >> 19:59
1

IZABRANA

Marijana Camović Veličković potpredsjednica Savjeta RTCG

Savjet RTCG izabrao je Marijanu Camović Veličković za potpredsjednicu tog tijela, na prvoj redovnoj sjednici. Savjet nije pokrenuo inicijativu za razrješenje generalnog direktora Božidara Šundića, jer čekaju da dobiju od Pravne službe i drugih pravnih stručnjaka sve informacije koji je najbolji način za prekid saradnje.

Prva redovna sjednica novog saziva Savjeta Radio televizije Crne Gore bila je prilika za upoznavanje sa menadžmentom kuće. Svako je imao priliku da predstavi rezultate ali i da ukaže na probleme.

"Nas ima previše ali ima manjka kadrova, broj zaposlenih previše, stručnih kadrova manje", kazao je generalni direktor RTCG Božidar Šundić.

"Nemamo dovoljno kadra, malo je 10 novinara u dvije smjene da rade kvalitetno", istakao je urednik portala RTCG Ilija Šuković.

"Moderna tehnologija traži nove ljude a da bi ih dobili mi moramo sarađivati s vama, mi moramo dobiti podršku od vas", saopštio je rukovodilac produkcije TVCG Dragan Tomašević.

"Naši zaposleni imaju probelm da se uhvate u koštac sa novom tehnologijom", poručio je pomoćnik direktora za tehniku RTCG Dejan Vujović.

"Percepcija da RTCG ima višak zaposlenih do onog što je ukazao svako od zaposlenih pripadnika da ima nedostatak zaposlenih", kazao je član Savjeta RTCG Filip Lazović.

Vi ovdje ne možete dati otkaz radniku, njega svaki sud vrati, kako je to moguće 4 direktora su nezakonito smijenjena, kuću su koštala milion eura", saopštio je Šundić.

Govoreći o dostignućima Šundić ističe digitalizaciju i HD signal. Tvrdi da je javni servis domaćinski trošio novac iz budžeta ali i da nije kriv za podijeljenost u crnogorskom društvu.

"Ajmo da razgovaramo prema kome mi to sijemo mržnju. Niko ne gleda Javni servis, a svi ga kritikuju. Kako kritikuješ nešto što ne gledaš", kazao je Šundić.

"Mi ćemo do kraja nastojati da budemo javni servis građana i građanki i naravno javni servis CG", istakla je urednica Prvog programa TVCG Aleksandra Pavićević.

U to vjeruje član Savjeta RTCG Žarko Mirković.

"Vjerujem da je ova kuća sa svim manjkavostima novca i kadra lojalna državi i zaslužuje podršku", kazao je Mirković.

Članovi Savjeta trazili su modalitet po kojem bi raskinuli saradnju sa Šundićem, vodeći računa o novcu poreskih obveznika odnosno svih građana.

"Ako generalni sam da otkaz 6 bruto ličnih dohodaka u drugom slučaju 12 ličnih bruto dohodaka, ja sam mišljenja da bi trebalo da se sporazumno raziđemo, najmanja šteta", kazao je predsjednik Savjeta RTCG Veselin Drljević.

"Smatram da treba da dobijemo uvod u kompletnu dokumentaciju vezano od pravne službe i neke stručne osobe van ove kuće", saopštila je članica Savjeta RTCG Amina Murić.

"Da se donese zaključak da se razmotre modeli prekida raskida sa gospodinom Šundićem", istakao je član Savjeta RTCG Filip Lazović.

Tri su mogućnosti - da se sporazumno dogovore sa Šundićem o raskidu ugovora, da se smijeni sa tog mjesta i rasporedi na neko drugo radno mjesto ili da on da otkaz. O svemu će se Savjet izjasniti u najkraćem roku. Izabrali su potpredsjednicu Marijanu Camović Velićković sa 8 glasova za i jednim protiv, a za kraj radnog dana članovi su obišli zgradu javnog servisa.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније