Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 11. 2013. 20:54 >> 20:54

KONJEVIĆ

Stvaramo javnu upravu po standardima EU

Ministarstvo unutrašnjih poslova usklađuje crnogorsku javnu upravu sa standardima evropske administracije, kazao je ministar Raško Konjević.

On je danas, na poziv šefa Delegacije EU u Podgorici Mitje Drobniča, učestvovao na godišnjem sastanku šefova diplomatskih misija država članica EU. Tema sastanka bila je reforma javne administracije u Crnoj Gori.

Konjević je ambasadore, kako je saopšteno iz Vlade, upoznao sa strateškim opredjeljenjima i aktivnostima koje Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzima u cilju obezbjeđenja usklađenosti crnogorskog upravnog sistema sa dobrim praksama i standardima evropskog administrativnog prostora.

„Vlada Crne Gore je jasno opredijelila svoju politiku prema unaprjeđenju i usaglašavnju svog upravnog sistema sa međunarodno priznatim standardima, a u cilju obezbjeđenja vladavine prava, pouzdanosti i predvidljivosti, otvorenosti i transparentnosti, odgovornosti, efikasnosti i efektivnosti javne uprave, kazao je Konjević.

Kako je kazao, izgradnjom strateškog i normativnog okvira na ovim principima, kao i njihovom adekvatnom implementacijom, crnogorska javna administracija uspostavlja potrebne mehanizme kojima će se obezbjediti pravo građana i privrednih subjekata na dobru upravu kroz izraženo zadovoljstvo kvalitetom pružanih upravnih usluga, zatim kontinuirano jačanje institucionalnog okvira i administrativnih kapaciteta koji će na ekonomičan, efektivan i efikasan način uz ograničena sredstva odgovoriti potrebama građana i privrednih subjekata.

„Obezbijediće se i kontinuirano jačanje kvaliteta upravljanja, rukovođenja i odgovornosti na svim nivoima javne uprave, ali i fiskalna održivost javnog sektora“, kazao je Konjević.

Kako se navodi u saopštenju, Konjević je istakao da će ovako izgrađen normativni i institucionalni okvir stvoriti pretpostavke za efikasnije sprečavanje pojava korupcije kroz zloupotrebu ovlašćenja u javnom i privatnom sektoru u cilju sticanja lične koristi i koristi za drugoga.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније