Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mediabiro ]

20. 04. 2021. 17:20 >> 17:20
5

CAREVIĆ U NS

Politika među braćom ne može da napravi granicu

Tokom zvanične posjete Novom Sadu, delegacija Budve na čelu sa predsjednikom Markom Carevićem, sastala se sa gradonačelnikokm Novog Sada Milošem Vučevićem.

Dominantna tema razgovora bilo je pokretanje kandidature Budva 2028 - evropska prijestonica kulture. Osim toga, razgovarali su o predstojećoj turističkoj sezoni, te je tom prilikom Carević izrazio želju da stanovnici Srbije dođu u Crnu Goru.

„Čast mi je i zadovoljstvo što samo danas kod svojih prijatelja, kod svoje braće. Iako smo dvije suverene zemlje, nijedna politika među braćom ne može da napravi granicu”, kazao je Carević.

Carević je dodao da se nema dilemu da li će saradnja na tom polju biti uspješna.

„I da ćemo mi jednog dana u Budvi i Boki dobiti tako veliko priznanje, cijeneći da obilujemo kulturnom baštinom koja nije na najbolji način valorizovana”, naveo je Carević.

Predsjednik budvanske Opštine je pozvao građane Srbije da provedu svoj odmor u Crnoj Gori poručivši im da su rado viđeni gosti na crnogorskom primorju.

„Želimo da dođete kao svoji na svome kod svoje braće i prijatelja. Budući da smo uspjeli, uz jednu vrlo odvažnu borbu, da doprinesemo promjenama u Crnoj Gori, nije više politika Crne Gore ona što je bila. Puno će nam još borbe trebati, ali ovo je svakako početak jedne nove istorije u uspostavljanju bratskih odnosa, ne samo sa Srbijom, već i sa Republikom Srpskom i svim bratskim narodima u okruženju, kao i svim ljudima nevezano za vjeru i naciju”, rekao je Carević.

Istakao je da moramo uvažavati različitosti, ali da je najvažnije „da najviše volimo sebe i da najviše želimo da sarađujemo sa svojom braćom”.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je podsjetio da Budva i Srpska Atina sarađuju već tri decenije.
Što se tiče pokretanja kandidature Budva 2028 - evropska prijestonica kulture istakao je da je Novi Sad spreman da pomogne koliko može.

„Novi Sad je tu iskazao bez bilo kakvog upita spremnost i volju da sva naša znanja stavimo na raspolaganje našim prijateljima iz Budve, ali i iz Tivta, Kotora i Herceg Novog da pripreme kandidaturu i da se na najbolji mogući način kandiduju”, poručio je Vučević.

Vučević je poručio građanima Srbije i Novog Sada da je Budva, kako je naveo, itekako dobro turističko mjesto za njih.

„Tamo žive naši iskreni prijatelji. Nadamo se da će Crna Gora, time i Budva otvoriti svoje granice na ljeto i da će biti bolja epidemiološka situacija u Srbiji i Crnoj Gori i da ćemo moći jedni druge da posjećujemo i da provedemo neki dio godišnjeg odmora u Budvi ili Bokokotorskom zalivu”, zaključio je Vučević, rekavši da se nada da će uskoro biti u prilicu da uzvrati posjetu Budvi.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније