Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 02. 2021. 15:50 >> 15:47
1

BLOKIRAN RAČUN

Poreski dug prijeti da ugasi RTV Pljevlja

Treći put od osnivanja Radio televizija Pljevlja našla se u naizgled bezizlaznoj situaciji. Poreska uprava je sredinom januara blokirala račun preduzeća, a dug za poreze i doprinose od gotovo 400.000 eura ozbiljno prijeti da ugasi signal ove medijske kuće.

Petogodišnje akumulirane probleme sa početka rada RTV Pljevlja je prevazišla 2010. godine uzimanjem kredita. Posljedice požara iz 2018. sanirane su solidarnošću najšire društvene zajednice, a trenutne neizmirene poreske obaveze prijete stečajem. 

Zaposleni su primili posljednju platu za novembar, a pored redovnosti zarada u prethodne dvije godine RTV Pljevlja je izmirila i preko 100.000 eura poreskih obaveza.

Savjet RTV tražio je od Opštine 380.000 eura godišnje za pružanje javnih usluga, ali je ugovor zaključen na 260.000. Miličić smatra da su reprogram poreskih obaveza, veći iznos sredstava od osnivača i novi Zakon o medijima preduslovi stabilnog rada i poslovanja.

U lokalnoj upravi rješenje problema televizije vide u izmjeni zakona, reviziji ugovora ali i smanjenju broja zaposlenih.

Obaveze prema poreskoj upravi moraju biti izmirene bilo od strane preduzeća bilo, ako se ono likvidira, od opštine kao osnivača. 

Stoga je bolje naći način da se isplati dug i da RTV Pljevlja nastavi rad nego da se ta medijska kuća ugasi jer bi i u tom slučaju opštini ostala obaveza da isplati sve dugove RTV.

Dejan Kandić, TVCG

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније