Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 01. 2021. 12:40 >> 12:45
5

PKS

Nadležni u Nikšiću da uklone ceradu sa Amfilohijevim likom

Patriotsko komitski savez i dalje čeka sprovođenje odluke Sekretarijata za inspekcijski nadzor opštine Nikšić, koji je naložio uklanjanje cerada sa likom srpskog mitropolita sa fasada stambenih zgrada, koje su, bez odobrenja stanara i nadležnog opštinskog organa, postavljene radi provokacije onih građana koji u preminulom vide crkvenu osobu koja je cijeli svoj radni vijek provela u širenju mržnje prema crnogorskom nacionalnom biću.

"Nikakve cerade ni vatrometi, u srcima patriota i komita, ne mogu ublažiti ogorčenje na sve ono što je Amfilohije Radović govorio o Crnogorcima, o crnogorskoj naciji, jeziku, crnogorskoj istoriji. Velikosrpsko ludilo koje je zasađeno, svjedoci smo, ponovo se širi i po Srbiji, đe se po nalogu vlasti, postavljaju bilbordi sa likom crnogorskog vladike, vladara i pjesnika Petra II Petrovića Njegoša, sa njegovim riječima, čime se priprema teren za rušenje Mauzoleja na Lovćenu, najvećeg crnogorskog simboličkog svetilišta i vraćanje Karađorđevićeve kapele, kao simbola velikosrpske šape nad Crnom Gorom. Što će biti-nikad!", poručuju u saopštenju PKS-a.

Kako ističu, sam Radović je o tome maštao godinama, proglašavajući, mimo volje Sinoda SPC, Njegoša “svecem i tajnovidcem”, misleći da će obmanuti narod da stvarno i povjeruju da je Njegoš živio svetim i tajnovidačkim životom.

"Provokatori, dovedeni i sa strane i debelo plaćeni, čak i parama iz Srbije, koje 'su stigle' prije neki dan, uzalud čekaju 'okršaj'; čekali su ga i kad su zastavu Srbije postavili na divni nikšićki Saborni hram Sv. Vasilija Ostroškog, zaostavštinu crnogorskog kralja Nikole, iako je taj simbol grada svih njegovih žitelja i apsolutno crnogorski. PKS, ipak vjeruje, da živimo u demokratskoj državi i da će nadležni opštinski organi, shodno Zakonu o održavanju stambenih zgrada, pristupiti uklanjanju cerada, radi mira i bezbjednosti svih građana Nikšića", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније