Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 11. 2020. 18:18   >>  18:24 8

CKM

"Božović pokušava da falsifikuje istoriju CG"

Najnovija izjava ambasadora Republike Srbije Vladimira Božovića da je Mojkovačka bitka uvod u oslobođenje Crne Gore i da je Podgorička skupština izraz slobodne volje građana naše države, originalni je primjer srpske propagande, saopšteno je iz Crnogorske kulturne mreže (CKM).

 

Predsjednik CKM-a, Aleksandar Damjanović, kazao je da mu je nevjerovatno da rođeni Crnogorac koji se, kako je kazao, trenutno osjeća kao Srbin u službi države za koju ga ništa ne veže falisfikuje istorijiske činjenice “za koje i djeca u vrtiću znaju da su neistinite”.

"Preci Ambasadora iz Miločana boreći se za slobodu Crnu Goru su osjetili demokratiju koju je srpska vojska sprovodila kad se radilo na nestanku naše države. Mojkovačka bitka koju njegova ekselencija spominje se jedino može tumačiti kao prijateljski gest Crne Gore prema Sbiji i njenoj vojsci. Ako bi Crna Gora i Srbija kao što moj sugrađanin kaže gradile odnose na osnovu prošlosti onda bi naša država trebalo da sa Republikom Srbijom prekine sve diplomatske i druge odnose", naveo je Damjanović.

Prema njegovim riječima, Božovićeve poruke su još jedna od manipulacija srpske službe koja preko svojih satelita pokušava da negira crnogorsku naciju i suverenost Crne Gore.

"Na kraju pozivam mog sugrađanina Vladimira Božovića da se umjesto manipulacija i uzaludnih pokušaja rušenja Mila Đukanovića počne baviti unapređenjem odnosa Crne Gore i Srbije", zaključio je Damjanović.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније